Gå til indholdVerdens klogeste dreng : en mors kamp for sin autistiske søn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

303 sider

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Om Kristine Barnetts kamp for at sønnen, Jacob Barnett, kunne overvinde sit autistiske mørke. Med det resultat at et matematisk geni blomstrede op og som 12-årig fik sit første job som forsker i astrofysik


Anmeldelser (3)


13. maj. 2013

Bogen har en bred målgruppe: pædagoger og forældre og de mange, der gerne læser biografier om usædvanlige skæbner.

Bogen er beretningen om Jacob, der som tolvårig har en IQ på 170 og forsker i kvantefysik. Bogens forfatter er Jacobs mor Kristine Barnett. Jacob opførte sig normalt som spæd, men udviklingen gik skævt og som toårig fik han diagnosen autistisk. Måneder med udviklingseksperter fulgte uden resultater. Jacob trak sig ind i sig selv og stoppede med at kommunikere. Kristine Barnett så, at der var ting, der glædede Jacob og hun besluttede at stimulere Jacob med dem. Imod eksperternes råd tog hun ham ud af specialskolen og lavede selv en slags børnehave Little light for børn med udviklingsvanskeligheder. Her arbejdes med fokus på, hvad det enkelte barn kan. Nu fik Jacob lov til at beskæftige sig med matematik og fysik, som han selv havde lært sig. Han blev mere udadvendt. Kristin Barnett fortæller også om de andre børn i børnehaven. og hvor vigtigt, det er at fange et barns gnist. Jacobs familie møder flere vanskeligheder end de fleste, men klarer sig. Hun beretter om det hele i et godt og fortællende sprog.

William Sidis perfekte liv om et vidunderbarn. Fra Miss Danmark til handicappet og Hestedrengen - en fars utrættelige kamp er personlige beretninger om autisme.

Livsbekræftende beretning om en usædvanlig dreng. Bogen kan inspirere og den kan hjælpe enhver forælder, også selv om ens barn hverken er vidunderbarn eller autist.

Lektørudtalelse

Af

Else Marie Reedtz Cohen

Politiken

Af

Edel Hildebrandt

d. 29. jun. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Søren Hindsholm

d. 1. jun. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2013

Ebog

2013

Punktskrift

2013