Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Verden rundt på museum


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
343 sider: ill. i farver
Udgivet
2021
Ophav
Genre og form
rejsebeskrivelser

Beskrivelse


Den meget berejste forfatter introducerer 60 mindre kendte museer verden over. For turister.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2022

af

af

Jytte Bræmer

d. 28. jan. 2022

Den meget berejste forfatter introducerer 60 mindre kendte museer verden over. For turister.

Forfatteren er tidligere museumsleder på Langeland og har rejst verden over og besøgt mange ukendte, små og særlige museer. Museerne ligger spredt verden over. Det er alle typer, lige fra et forfattermuseum i Edinburgh over verdens mindste filmmuseum i Tomelilla i Skåne til Atombombemuseum i Nagasaki i Japan og Nationalmuseet i Damaskus i Syrien. Vi får en lille indflyvning til området eller landet og dernæst en mindre beskrivelse af museet og dets indhold og udstillinger. Alle beskrivelserne er meget korte, typisk 4-5 sider, primært illustreret med forfatterens egne fotos fra stedet.

Bogen er ikke opdelt i geografiske områder, og muserne kommer i en helt tilfældig rækkefølge, og indholdsfortegnelsen bagerst i bogen yder ingen hjælp til at finde præcis de områder, man som rejsende måtte være interesseret i. Man skal således kigge hele bogen igennem for at finde et, som man kunne have interesse i at besøge. De enkelte beskrivelser er ujævne. Ofte bliver det mest en beskrivelse af omgivelser og byen, og selve museet bliver yderst sparsomt beskrevet. Den rodede struktur spænder således ben for en god kulturel oplevelse på rejsen, hvor bogen kunne være et supplement til de gængse rejseførere.

Vi skal langt tilbage for at finde samlinger af museumsguides, og det er kun danske museer: Museums håndbogenDanske museer : alle Danmarks museer og samlinger og Danske museerVi skal langt tilbage for at finde samlinger af museumsguides, og det er kun danske museer: Museums håndbogen : alle Danmarks museer og samlinger og .Informationer og udgaver