Gå til indholdVerden ifølge humaniora : 40 banebrydende begreber der former vores virkelighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Mennesket undersøges som sprogligt, socialt og politisk væsen ved at der ses på de begreber, som forklarer vores moderne og civiliserede samfund


Anmeldelser (4)


6. nov. 2019

Storværk med 40 begreber som former vores virkelighed. For læsere med interesse for humanvidenskab.

Redaktørerne Mikkel Bille, Anders Engberg-Pedersen og Karen Gram-Skjoldager skriver, at humaniora ikke må nedprioriteres til fordel for de naturvidenskabelige discipliner og har samlet 40 danske forskere, som hver især bidrager med tekster om hvad humaniora gør for og ved samfundet. I kapitler som "Mennesket som individ", "Mennesket som socialt væsen", "Mennesket og teknologierne", "Menneskets videnskab" m.fl. skriver forskerne om begreber som forklarer samt former vores moderne samfund. Udvalgte begreber som livsverden, ondskabens banalitet, humankapital, postmigration, bullshit, karismatisering, medialisering, orientalisme, paradigme, tankens afkolonisering m.fl. fremhæves for at formidle forskelligheden i den humanistiske forskningstradition. "Når et begreb først er opfundet,(...) kan det bruges som et værktøj - et greb om man vil - til at gribe ind i virkeligheden både for at forstå den og for at ændre den." Sidst i værket findes oversigt over forfatterne.

Et nødvendigt værk som går bagom begreber udviklet af humanistiske forskere. Savner man argumenter for humanioras nødvendighed, er værket fantastisk godt til at give indsigt i den humanistiske forsknings betydning samt dets samfundsmæssige indflydelse.

Af andre titler om humanioras betydning samt position findes fx: Videnskabsteori for humanistiske fag


Frygt ikke frihed


og Frygt ikke frihedAf andre titler om humanioras betydning samt position findes fx: Videnskabsteori for humanistiske fag og Af andre titler om humanioras betydning samt position findes fx: Videnskabsteori for humanistiske fag og Frygt ikke frihed.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara

Politiken

Af

Mikkel Krause Frantzen

d. 27. nov. 2019

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Poul Ferland

Nr. 226 (2020)

Religion

Af

Finn Stefánsson

2020, nr. 3


Informationer og udgaver

Bog

2019

Ebog

2019