Bøger / faglitteratur

Verden fra forstanden : den eksistentielle trussel fra techgiganterne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Debatbog om den måde, verdens allerstørste techgiganter styrer vores liv på og, ikke mindst, den trussel de udgør.

Indhold

Menneskesindets monopolister (Vi lever alle i den samme verden, og den verden hedder Silicon Valley ; Historieteori ifølge Google ; Mark Zuckerbergs krig mod den frie vilje ; Jeff Bezos og det store sammenbrud i vidensøkonomien ; Den store himmelske port og dens vogtere ; Techgiganternes lukkede baglokale) ; Farvel til menneskesindet (Det er tanken om det virale, der er en virus ; Forfatterens død) ; Generobringen af menneskesindet (På sporet af de himmelske data ; Den økologiske hjerne ; Papirets oprør)


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2018

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 7. aug. 2018

De store IT-giganter som Amazon, Google og Facebook er måske ved at frarøve os vores menneskelighed. Højaktuel debatbog til dem, der har interesse i, hvordan teknikken påvirker os som mennesker.

Franklin Foer beskriver hvorledes de store techgiganter truer vores moderne samfund. Bogen er opdelt i tre dele, "Menneskesindets monopolister", "Farvel til menneskesindet" og "Generobringen af menneskesindet." Kapitlerne har titler som "Vi lever alle i den samme verden, og den verden hedder Silicon Valley," "Mark Zuckerbergs krig mod den frie vilje," og "Det er tanken om det virale, der er en virus." Foer tager læseren med tilbage i historien for at belyse den nuværende "krise" i vores samfund.

Ganske spektakulær læsning. En sønderlemmende og ambitiøs kritik af vores moderne samfund, af de store IT-giganter som Amazon, Google og Facebook, at vi har mistet kontrollen, at kvalitet og kritik bliver en lille by i Rusland. I bogen bliver Foers kritik ofte skinger, vi er oppe på den store retoriske klinge og ikke alle argumenter er lige gode. Flere steder lurer konspirationsteorierne også og truer med at fjerne det faglige fokus. Men ikke desto mindre er det en højaktuel, velskrevet og tankevækkende udgivelse. For er vi ved at opgive kontrollen, er teknikken ved at tage over? Kan sagtens læses uden at man har det store kendskab til teknik og IT.

En mere akademisk tung bog om samme emne er Move fast and break things.


Journalisten

2018, nr. 9

af

af

Jakob Albrecht (f. 1967)

2018, nr. 9


Jyllands-posten

d. 10. sep. 2018

af

af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 10. sep. 2018


Kristeligt dagblad

d. 15. sep. 2018

af

af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 15. sep. 2018


Weekendavisen

d. 7. sep. 2018

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 7. sep. 2018