Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vera i virkeligheden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
183 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
roman
Målgruppe

For 12-15-årige

Originaludgave
2011

Beskrivelse


Vera er i krise: hendes far er død, veninderne svigter hende, og det går ikke med fyren, hun er vild med. På et forfatterkursus tvinges hun til at forholde sig til sin fortid, gøre op med sin skyldfølelse og forholde sig til de andre kursister, ikke mindst den dejlige Oskar.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2011

af

af

Tove Delica

d. 9. feb. 2011

God og letlæst bog for især piger fra 12 år. Forsiden passer godt til indholdet og viser hovedpersonen Vera, der i jeg-form fortæller om en uge i sit 16-årige liv, hvor hun er på forfatterkursus. Også indbydende bagsidetekst.

Den meget produktive forfatter holder selv skrivekurser for unge, og det mærkes. Langsomt afdækkes Veras fortid og problemer. Hun bærer på en hemmelighed, nemlig farens psykiske sygdom og død for egen hånd, mens Vera er til fest, og moren på konference. Vera får nu en ubærlig skyldfølelse, samtidig med at hun isolerer sig fra venner, og det slet ikke går med drengene. Handlingen krydsklipper nu mellem hendes tilbageblik på dødsfaldet og den intense uge på kurset. Her skal hun skrive, og bruger sine erfaringer og følelser, selvom det er svært og gør ondt. Bogen er velskrevet, ligetil og letlæst. Beskrivelsen af Vera og hendes følelser er troværdig, og læserne vil let kunne identificere sig med hende.

Bogen adskiller sig ikke væsentlig fra mange andre klassiske ungdomsbøger, hvor hovedpersonen gennemgår en krise og kommer styrket ud på den anden side.

Velskrevet og vedkommende lille historie, der nok mest vil tiltale piger fra 12 år.


Børn & bøger

Årg. 64, nr. 5 (2011)

af

af

Torben Ringbro

Årg. 64, nr. 5 (2011)