Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Venligheden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

692 sider

Udgivet

2021

Ophav

Anders Johansen(oversætter)
Genre og formroman, magisk realisme, romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En rædselsvækkende gul container vender op og ned på livet i en lille svensk by. Venlighed erstattes af ondskab og byens indbyggere vender sig imod hinanden. Forrygende og fabulerende læseoplevelse for et bredt publikum


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jul. 2021

af

af

Christine Christensen

d. 8. jul. 2021

En rædselsvækkende gul container vender op og ned på livet i en lille svensk by. Venlighed erstattes af ondskab og byens indbyggere vender sig imod hinanden. Forrygende og fabulerende læseoplevelse for et bredt publikum.

Siw bor med sin datter Alva i den lille svenske by Norrtälje. Siden hun var barn har Siw haft "Hørsler"; lydindtryk fra katastrofer eller dødsfald, der er sket eller kommer til at ske. Max bor i samme by som Siw. Hans evne er synsbaseret og omhandler altid voldsomme dødsfald i fremtiden. Da en gul container læsses af på byens havneplads aktiveres både Max og Siws evner. Udover 28 halvt opløste lig indeholder containeren nemlig noget ondt, en komprimeret og ultimativ rædsel, der ændrer deres hverdag, deres venner og livet omkring dem.

Velskrevet og voldsom, rørende, tankevækkende og sjov. På trods af sit dystre udgangspunkt er det på mange måder en svensk feel-good roman, der fint beskriver menneskehedens gensidige afhængighed og vores allesammens behov for venlighed og selskab.

Forfatteren har tidligere udgivet fire romaner på dansk, der alle kredser omkring det almenmenneskelige og det overnaturlige. Denne er ikke så blodig som de foregående og vil have en bredere appel. Det aparte persongalleri og deres fine indbyrdes relationer minder om Fredrik Backman fx Folk med angst. Den overnaturlige del er stærkt inspireret af Stephen Kings universer.


litteratursiden.dk

d. 20. sep. 2021

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 20. sep. 2021

John Ajvide Lindqvist er Sveriges Stephen King. Han kan i den grad præcisere hverdagens rædsler og er mesterlig til at portrættere mennesker og antyde det afskyvækkende. Historien foregår i byen Norrt...


Litteratursiden.dk [online]

d. 20. sep. 2021

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 20. sep. 2021


Kristeligt dagblad

d. 11. okt. 2021

af

af

Doris Ottesen

d. 11. okt. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

John Ajvide Lindqvist

Modtryk, 1. udgave

2021

Ebog

John Ajvide Lindqvist

Modtryk, 2. udgave

2023

Lydbog (net)

indlæser: Dorrit Stender-Petersen

Nota

2021

Lydbog (net)

indlæser: Peter Carstens

Modtryk

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Peter Carstens

Modtryk,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2023

Punktskrift

John Ajvide Lindqvist

Nota