Gå til indholdVenlige øjne på dig selv : slip dårlig samvittighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

158 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Anmeldelser (3)


27. mar. 2020

Mange får nemt dårlig samvittighed over for andre og siger derfor ja til mere, end de egentlig har lyst til. Bogen hjælper med at opspore og løse disse livs- og hverdagsproblemer og henvender sig til dem, der plages af unødige følelser af skyld, skam og frygt for at skuffe andre.

Forfatteren er teolog og psykoterapeut og kender selv til skyldfølelse og dårlig samvittighed. Derfor optræder hun også selv blandt de mange eksempler på situationer fra liv og hverdag, hvor sådanne følelser får folk til at tage mere hensyn til andres ønsker og behov end egne. Bogen hjælper med at sortere i de ting, man kan gøre noget ved og dem, man ikke kan ændre. Således kan man lære at slippe den unødvendige dårlige samvittighed og vise både sig selv og andre de rigtige hensyn. Bogen slutter med en test, hvor man kan undersøge sin personlige tilbøjelighed til at få dårlig samvittighed.

Det er en glimrende bog, der på pædagogisk og empatisk vis anskueliggør de mekanismer, der giver folk unødig dårlig samvittighed og anviser bedre veje til at leve livet uden at være så plaget af skyld, skam, selvtilsidesættelse og overdrevne hensyn til andre. Nem at læse og god at lære af.

Forfatteren har skrevet en række selvhjælpsbøger, især rettet til særligt sensitive. Om at håndtere hensyn til sig selv og andre findes også Hvorfor hjælpe andre?


Efter alt hvad jeg har gjort for dig


Hvordan du siger nej uden skyldfølelse


Tilgivelse


, Efter alt hvad jeg har gjort for dig og Hvordan du siger nej uden skyldfølelse. Husk også TilgivelseForfatteren har skrevet en række selvhjælpsbøger, især rettet til særligt sensitive. Om at håndtere hensyn til sig selv og andre findes også Hvorfor hjælpe andre?, og Hvordan du siger nej uden skyldfølelse. Husk også TilgivelseForfatteren har skrevet en række selvhjælpsbøger, især rettet til særligt sensitive. Om at håndtere hensyn til sig selv og andre findes også Hvorfor hjælpe andre?, Efter alt hvad jeg har gjort for dig og . Husk også TilgivelseForfatteren har skrevet en række selvhjælpsbøger, især rettet til særligt sensitive. Om at håndtere hensyn til sig selv og andre findes også Hvorfor hjælpe andre?, Efter alt hvad jeg har gjort for dig og Hvordan du siger nej uden skyldfølelse. Husk også Forfatteren har skrevet en række selvhjælpsbøger, især rettet til særligt sensitive. Om at håndtere hensyn til sig selv og andre findes også Hvorfor hjælpe andre?, Efter alt hvad jeg har gjort for dig og Hvordan du siger nej uden skyldfølelse. Husk også Tilgivelse.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Tidsskrift for psykoterapi

Af

Anne Qvist, Lise Kramer Schmidt

Årg. 28, nr. 3 (2020)

P [online]

Af

Adnan Todorovac

2020-06-17


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020