Gå til indholdVelsignelser : noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

237 sider

Udgivet

2017

genre/form

novellerOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Noveller om sorg og sorgbearbejdelse. Om at miste og at finde trøst


Anmeldelser (11)


24. feb. 2017

Syv smertefulde noveller om tomhed og sorg. Henvender sig bredt til unge og voksne læsere.

Det fælles omdrejningspunkt for novellerne er sorg og sorgbearbejdelse. Tre af novellerne hænger sammen, og omhandler en families bearbejdelse af sorgen over, at datteren Anso har begået selvmord på sin udvekslingsrejse i Australien. Sammenlagt udgør de tre fortællinger hovedvægten i novellesamlingen. De andre historier handler bl.a. om Helena, som får et opkald af sin døende fars nye kone i Frankrig, rejser derned, men aldrig kommer tæt på sin far. Caroline Albertine Minor er uddannet fra forfatterskolen og debuterede i 2011 med novellen Nu snakker jeg om havnen


Pura vida


og i 2013 kom den anmelderroste Pura vidaDet fælles omdrejningspunkt for novellerne er sorg og sorgbearbejdelse. Tre af novellerne hænger sammen, og omhandler en families bearbejdelse af sorgen over, at datteren Anso har begået selvmord på sin udvekslingsrejse i Australien. Sammenlagt udgør de tre fortællinger hovedvægten i novellesamlingen. De andre historier handler bl.a. om Helena, som får et opkald af sin døende fars nye kone i Frankrig, rejser derned, men aldrig kommer tæt på sin far. Caroline Albertine Minor er uddannet fra forfatterskolen og debuterede i 2011 med novellen Nu snakker jeg om havnen og i 2013 kom den anmelderroste Det fælles omdrejningspunkt for novellerne er sorg og sorgbearbejdelse. Tre af novellerne hænger sammen, og omhandler en families bearbejdelse af sorgen over, at datteren Anso har begået selvmord på sin udvekslingsrejse i Australien. Sammenlagt udgør de tre fortællinger hovedvægten i novellesamlingen. De andre historier handler bl.a. om Helena, som får et opkald af sin døende fars nye kone i Frankrig, rejser derned, men aldrig kommer tæt på sin far. Caroline Albertine Minor er uddannet fra forfatterskolen og debuterede i 2011 med novellen Nu snakker jeg om havnen og i 2013 kom den anmelderroste Pura vida.

Det er ikke uden grund, at Minors udgivelse har fået megen anmelderros med på vejen. De tre sammenhængende noveller minder i højere grad om et romanfragment og er samlingens bærende elementer.

"Velsignelser" adskiller sig tematisk fra den tidligere "Pura Vida". Læsere vil nok også finde glæde i at læse fx Olga Ravn Celestine


eller Sylvia Plath"Velsignelser" adskiller sig tematisk fra den tidligere "Pura Vida". Læsere vil nok også finde glæde i at læse fx Olga Ravn Celestine eller Sylvia Plath.

Lektørudtalelse

Af

Tina Schmidt

LitteraturNu [online]

Af

Laurits Nikolajsen

2017-05-31

Litteratursiden.dk [online]

Af

Mai Skydt Villadsen

2017-05-24

Point of view international [online]

Af

Sine Christiane Gerstenberg

2017-09-29

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 7. apr. 2017

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 15. apr. 2017

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 12. apr. 2017

Information

Af

Tue Andersen Nexø

d. 18. mar. 2017

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 17. mar. 2017

Politiken

Af

Thomas Bredsdorff

d. 6. jan. 2018

Standart

Af

Elisabeth Skou Pedersen

Årg. 31, nr. 2 (2017)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2017

Bog

2017

Ebog

2017

Punktskrift

2017