Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibliografi

Velkommen på bagsiden : Danmarkshistorien på vrangen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

383 sider: ill. (nogle i farver) ; 28 cm

Udgivet

2018

Ophav

Poul Duedahl(forfatter)

Martin Gylling(diverse)
Genre og formbibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Fortællinger om menneskelige vildfarelser i 1800-tallet, om eksperimenter der gik galt, kampe der blev tabt og ideer som ingen længere abonnerer på. Om skæbner, begivenheder og historier fra glemmebogen, som ikke findes værd at nævne


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2018

af

af

Michael V Jensen

d. 28. aug. 2018

Danmarkshistorien på vrangen. 1800-tallets skæbner og begivenheder, lokalt som nationalt, foldes ud i dette værk der er rigt illustreret. For læsere af danmarkshistorien på et underholdende og ikke-akademisk niveau.

De historier der normalvis drukner i sensationer og mærkedage foldes ud her. Kilderne er hentet fra alle hjørner af riget, og de syv forskellige hovedafsnit fører os vidt omkring i den del af historien som oftest forbliver glemt, ufortalt eller tabubelagt. Slaveri, fængsel og henrettelser, seksualitet, tro og overtro, retssystemet, lidenskaben og døden mv. er i fokus og bundet sammen af historiske facts og illustrationer, hentet fra lokalarkiver og museer over hele landet. Bogen er den officielle bogudgivelse i forbindelse med Golden Days-festivalen 2018, der har historiske b-sider som tema. Bogen er forsynet med udførlige noter.

Velfortalt, oplysende og ofte morsom bog der tager os med bag kulisserne hos den danmarkshistorie vi ikke vidste vi gerne ville høre. Som læser bliver man hurtig fanget af forfatterens engagement og meget ligefremme indgangsvinkel, der gør at man ofte tænker at det dog er utroligt hvad der egentlig er sket i kongeriget så sent som i 1800-tallet. Det er god, overskuelig, let tilgængelig, underholdende og vedkommende historieskrivning, der vil kunne fange de flestes interesse.

Udover de andre bøger der er udsendt i forbindelse med Golden Days, kom jeg til at tænke på Peder Bundgaards København, du har alt.


litteratursiden.dk

d. 11. jun. 2019

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. jun. 2019

Velfortalt, engagerende og meget underholdende danmarkshistorie med fokus på personer og emner, som er gået i glemmebogen. I 1817 blev en robåd sat i søen ud for Skagen, og efter et kort ophold på st...


Politiken

d. 20. okt. 2018

af

af

Steffen Heiberg

d. 20. okt. 2018


Berlingske tidende

d. 11. sep. 2018

af

af

Bent Blüdnikow

d. 11. sep. 2018


Weekendavisen

d. 7. sep. 2018

af

af

Bo Bjørnvig

d. 7. sep. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Poul Duedahl

Gad,Golden Days, 1. udgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Maria Stokholm

Nota

2019

Punktskrift

Poul Duedahl

Nota