Bøger / faglitteratur

Vejret i kunsten


Beskrivelse


32 danske malerier og 32 digte/sange bundet sammen af forfatteren i beskrivelsen af det omskiftelige danske vejr.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 24. sep. 2012

For den alment kunstinteresserede. Bogen er smuk og kan indgå i diverse emne- og kunstbogsudstillinger, hvor man kan finde den relevant.

Jesper Theilgaard blev i 2001 kontaktet af museumsinspektøren fra Odense Bys Museer med en opfordring til at bidrage til en udstilling med nogle meteorologiske betragtninger over malerier på udstillingen "Himlens spejl". Det blev starten på en ny vinkel på det, der har været hans metier igennem karrieren. Siden har han holdt foredrag om vejret i kunsten, har fået kontakt med en musiker og lavet klimakoncerter. Nu får en større kreds adgang til hans øjenåbnende oplevelser, idet han i denne bog gennemgår en række malerier ud fra vejrbetragtninger. De valgte malerier er fortrinsvis fra 1800-tallet, hvilket der er en god forklaring på, idet vejrliget spiller en mindre fremtrædende rolle i 1900-tallets mere eksperimenterende kunst. Enkelte undtagelser er der dog. Endvidere har han udvalgt en række sange om vejret og årstiderne, som han ligeledes kommenterer. Bogen er årstidsopdelt. Meget læseværdigt og alment forståeligt. Billedgengivelserne i fin kvalitet.

Dagens vejr : nærværets kunst, 2009 har kunstnerkolonierne på Skagen, Fyn og Odsherred som omdrejningspunkt, men ellers er temaet og perioden den samme.

Spændende ny vinkel på en række danske malerier. Jesper Theilgaard er en super formidler og interessant at være i selskab med.


Kunstmagasinet Janus

2013, nr. 1

af

af

André Demidoff

2013, nr. 1


Vejret

Årg. 34, nr. 4 (2012)

af

af

John Cappelen

Årg. 34, nr. 4 (2012)



Informationer og udgaver