Gå til indholdBøger / faglitteratur

Vejen ud af smerte : en videnskabeligt afprøvet metode til at helbrede kroniske smerter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

219 sider

Udgivet

2022

Ophav

Alan Gordon(forfatter)

Alon Ziv(forfatter)

Hanne Steinicke(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj. 2022

af

af

Pernille Poulsen

d. 20. maj. 2022

Bogen introducerer en krop-sind-tilgang til at slippe smerter. Henvender sig til patienter med kroniske smerter, pårørende samt professionelle indenfor smertelindring og behandling.

Forfatterne hævder, at der er en vej ud af de ellers uforklarlige og kroniske smerter, der kaldes neuroplastiske. Med udgangspunkt i at sådanne smerter har deres udspring i fejludløste smertekredsløb i hjernen fremfor i egentlige fysiske smerter fra kroppen, har de udviklet metoden Pain Reprocessing Therapy (smertebearbejdningsterapi). Metoden består af psykologiske teknikker, der skal omprogrammere hjernen. Her er somatisk sporing det vigtigste redskab, hvor patienten lærer at fokusere på smerten og indse at smerten er ufarlig og stammer fra hjernen - ikke kroppen. Indeholder desuden en række patienthistorier samt forfatterens egen historik. Bogen er et samarbejde mellem professor Alan Gordon, der selv led af kroniske smerter i mange år og siden stiftede Pain Psychology Center, og Alon Ziv, der har en universitetsgrad i neurovidenskab.

Bogen har en del anekdotiske historier og lovprisninger af metoden. Der er ikke brugt så meget plads på at forklare metoden og værktøjerne.

Om kroniske smerter - herunder samfundets syn, diagnoser og behandling findes: Lad os snakke om smerterLæg smerterne på hylden


. Lotte Heise har skrevet en personlig beretning om at leve med - og afhjælpe - kroniske smerter i Læg smerterne på hyldenOm kroniske smerter - herunder samfundets syn, diagnoser og behandling findes: Lad os snakke om smerter. Lotte Heise har skrevet en personlig beretning om at leve med - og afhjælpe - kroniske smerter i .Informationer og udgaver

2022

Bog

Alan Gordon

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2022

Bog

Alan Gordon

Borgen, 1. udgave