Gå til indholdBøger / faglitteratur

Vejen tilbage : en rejse tilbage til troens hjerte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

205 sider

Udgivet

2008

Ophav

Brian D. McLaren(forfatter)

Thomas Baldur(oversætter)

Beskrivelse


Guide til en række af de discipliner som troende mennesker har søgt hjælp i gennem tiden, bl.a. tidebøn, faste, hellige måltider, kontemplativ bøn og pilgrimsvandringer. Med forslag til øvelser og refleksioner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 8. sep. 2009

Bogen er i første omgang henvendt til kristne, men er også en "udstrakt hånd til ikke-religiøse mennesker, såvel som tilhængere af alle tre abrahamistiske trosretninger: jødedommen, kristendommen og islam.".

McLaren kendes på dansk for en række bøger om at være kristen i den moderne tid. Bogen introducerer en serie på i alt 8 om fortidens visdom. Bogen lægger et bredt fundament for de kommende titler, der kommer til at omhandle specifikke emner som faste, tidebøn, helligholdelse af hviledagen o.l. De vil blive skrevet af andre forfattere. Denne bogs ærinde er at få læseren til at genopdage sin egen tro som en vej gennem livet og ikke, som kristen teologi har en tilbøjelighed til, at opfatte troen som et system af overbevisninger. Bogen opstiller 3 veje, som i øjeblikket præger menneskers overbevisninger her på jorden: en sekulariseret, videnskabelig vej, en agressiv, religiøs fundamentalisme og en vag, forbrugerisk spiritualitet. Bogen falder i 3 dele, hvor forfatteren i 1. del beskriver selve vejen, mens 2. del handler om forskellige discipliner. 3. del handler om ældgamle riter og begreber. Efter hvert kapitel en række åndelige øvelser og forslag til refleksioner.

Bogen rummer samme åndelige gods som McLarens 4 foregående titler Kristen på en ny måde, Historien vi finder os selv i, Det sidste ord - og endnu et og Tro.

McLaren gør sig til talsmand for en udogmatisk kristendom, hvor man ved at finde den ældgamle mening med troen kan have den som livsform i en kaotisk nutid.Informationer og udgaver

2008

Bog

Brian D. McLaren

Scandinavia