Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Vejen til Berlin : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

420 sider

Udgivet

2021

Ophav
Genre og formroman, historiske romaner, kærlighedsromaner, romaner, udviklingsromaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Historisk roman om Karl, der drømmer om den store kærlighed, men som gang på gang må se sig svigtet af den attråede. For en moden læserskare, der holder af filosofiske kærlighedsromaner med en eksperimenterende skrivestil


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2021

af

af

Christine Christensen

d. 14. apr. 2021

Historisk roman om Karl, der drømmer om den store kærlighed, men som gang på gang må se sig svigtet af den attråede. For en moden læserskare, der holder af filosofiske kærlighedsromaner med en eksperimenterende skrivestil.

Den unge historiker Karl Severinsen må se sig slået på målstregen, da hans store kærlighed Elise gifter sig med hans bedste ven. For at flygte fra hjertesorgen rejser Karl til den lille midtsjællandske by F, hvor han vil bedrive folkemindeforskning og skrive en moderne roman med udgangspunkt i byens indbyggere. Men også i F lurer kærestekvalerne lige om hjørnet, og Karl flygter endnu en gang til Berlin, hvor han vil finde sig selv og gøre op med utålelige romantiske forestillinger om "den store kærlighed". Men er drømmen om en altoverskyggende kærlighed blot fantasteri, og hvor meget har bogens forfatter egentlig at skulle have sagt over hovedpersonens drømme og håb?.

Velskrevet historisk trekantsdrama med et lunt blik på det brogede persongalleri af landsbyboere. Det er et interessant kunstgreb at sammenblande rammehistorie, dagbogsnotater og hovedpersonens fiktive roman, hvori han også selv spiller en stor rolle, men det skaber også en del gentagelser og sinker en gang imellem flowet i historien. Sprog og skrivestil ligger fint i tråd med fortællingens lidt gammeldags indhold.

Ulykkelig kærlighed og hverdagsdramatik ses også i den historiske Ramsherred.Informationer og udgaver

2021

Bog

Sten Jacobsen (f. 1947)

Brændpunkt, 1. udgave

2021

Ebog

Sten Jacobsen (f. 1947)

Brændpunkt, 1. udgave