Gå til indholdBøger / faglitteratur

Vejen hjem til Jorden : glimt af miljø- og klimakampens historie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

421 sider

Udgivet

2022

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


De sidste 50 år har både truslen mod det globale miljø og klimakampen udviklet sig. For alle med interesse for klimakampens historie og fremtid


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jul. 2022

af

af

Martin Jørgensen

d. 15. jul. 2022

De sidste 50 år har både truslen mod det globale miljø og klimakampen udviklet sig. For alle med interesse for klimakampens historie og fremtid.

Jørgen Steen Nielsen tegner et billede af 50 års miljøkamp, hvor der er blevet arbejdet for at få klimaet på ret køl, samtidig med at samfundets jagt på vækst har sat det samme miljø under pres. Det er en situation, der ligner en tabt kamp pga. de globale miljømæssige udfordringer, men hvor der trods alt også sejre og grønne fremskridt. Aktivisme og forandring tager tid, men gennem politisk pres og omstilling skaber klimakampen bedre tider. Bogen består af tre dele; Hvad har vi nået, hvad skal der ske nu og hvordan ser fremtiden ud? Den forsatte kamp og kompromisløsning mellem det politiske system og økonomiske interesser er nødvendig, hvis vi skal gøre os forhåbninger om en bedre verden i morgen. Jørgen Steen Nielsen er miljøaktivist og journalist, forfatter og tidligere chefredaktør på Information.

"Vejen hjem til Jorden" er en velskrevet, medrivende og flot formidlet bog om en frustrerende klimakamp både lokalt og internationalt. En kamp, der trods alt bevæger sig langsomt fremad. Bogen er velunderbygget og refererer et imponerende antal dugfriske kilder, og selv komplekse emner præsenteres forståeligt. Kampen har varet 50 år indtil nu og er langt fra slut.

Et kapløb med tidenbeskriver klimaets tilstand i en global kontekst.


Jyllands-posten

d. 24. sep. 2022

af

af

David Trads

d. 24. sep. 2022


Information

d. 3. jun. 2022

af

af

Sussi Lillelund

d. 3. jun. 2022


Weekendavisen

d. 24. jun. 2022

af

af

Kristoffer Lottrup

d. 24. jun. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Jørgen Steen Nielsen (f. 1952-06-04)

Information, 1. udgave

2022

Ebog

Jørgen Steen Nielsen (f. 1952-06-04)

Information, 1. e-bogsudgave