Gå til indholdBøger / faglitteratur

Veje til et nyt sprog : teorier om sprogtilegnelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

119 sider: ill.

Udgivet

2007


Beskrivelse


Bogen giver et overblik over de væsentligste teorier om andetsprogstilegnelsen inden for fremmedsprogsfagene og dansk som andetsprog siden 1960


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jytte Bræmer

2008

Lærere og studerende, der beskæftiger sig med fremmedsprogsundervisning.

Hvordan tilegner man sig et nyt sprog? Det er en kompleks proces, og der er flere forskellige teoretiske bud på dette. Bogen her samler den eksisterende viden på feltet, og efter eget udsagn leverer den altså ikke decideret ny viden. Fremmedsprogsundervisning er her forstået som undervisning i dansk som andetsprog, men også som undervisning for danskere i et fremmedsprog. Den gennemgår de forskellige syn på sprogtilegnelsen gennem de sidste 50 år. Hvad er vigtigst, når man skal lære et nyt sprog, hvad fungerer. Der er en lingvistisk og en mere social tilgang til emnet. Der lægges således både vægt på det teoretiske stof samtidig med, at de forskellige faktorer, der har betydning (alder, intelligens, motivation) belyses. Det er en bog, der bevæger sig på et relativt højt niveau og kræver en vis forhåndsviden og helst også praktisk erfaring fra konkret sprogundervisning.

Der findes mange bøger om sprogtilegnelse, specielt også fremmedsprogsundervisning, fx Laursen: Magt over sproget, 2001.

En bog, der giver et fint overblik over sprogteorier, og som samler den mest overordnede viden om fremmedsprogsundervisning.


Undervisere.dk

Årg. 2, apr. (2008)

af

af

Lotte Svane Strange Petersen

Årg. 2, apr. (2008)


Sproglæreren

2008, nr. 1

af

af

Bedriye Sener

2008, nr. 1Informationer og udgaver

2007

Bog

Malene Bjerre

Dansklærerforeningen, 1. udgave