Gå til indholdBøger / faglitteratur / sygehistorier

Veje til en værdig psykiatri for alle : psykiatribrugere, pårørende og professionelles breve til politikerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

395 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

Genre og formsygehistorier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Psykiatribrugere, pårørende og fagfolk videregiver deres erfaringer med det danske psykiatrisystem. Med ideer og forslag til, hvad der kunne gøres anderledes


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2019

af

af

Pernille Poulsen

d. 19. nov. 2019

Breve skrevet af en række psykiatribrugere, pårørende og professionelle. Bogen henvender sig specifikt til politikere, men er også egnet læsning, hvis man har privat eller faglig interesse i dansk psykiatri.

I brevform kommer pårørende, patienter og fagfolk til orde i denne debatbog om dansk psykiatri. Brevene er hjerteskærende og dybt frustrerende læsning, der vidner om et system, der taber for mange og hjælper for få. De fleste breve indeholder konstruktive ideer og forslag til, hvad der kunne gøres anderledes, og disse er specielt henvendt til det politiske system. Bogen udspringer af aktivistgruppen VærdigPsykiatriForAlle. Hensigten er, at levere et opråb til politikerne i form af en slags hvidbog fra borgerne. Bogen er derfor blevet overrakt til udvalgte medlemmer af folketinget i 2019.

Bogen virker forholdsvis uredigeret, men netop dette er med til at gøre den autentisk og troværdig. Det er mennesker som du og jeg, der fortæller deres historier uden filter. Det er primært kritikere - og ikke fortalere - for det nuværende system, der kommer til orde.

Der findes en del bøger med enkeltstående selvbiografiske psykiatrihistorier, som fx Et anker af flamingoPsykiatrien tur-retur


Nat i april


Håndbog for psykiatribrugere og pårørende


Den moderne psykiatris historie


, Psykiatrien tur-retur og Nat i april. Derudover kan man i Håndbog for psykiatribrugere og pårørende få et pragmatisk indblik i livet som patient. Er man mere interesseret i et historisk overblik kan Den moderne psykiatris historie nævnesDer findes en del bøger med enkeltstående selvbiografiske psykiatrihistorier, som fx Et anker af flamingo, og Nat i april. Derudover kan man i Håndbog for psykiatribrugere og pårørende få et pragmatisk indblik i livet som patient. Er man mere interesseret i et historisk overblik kan Den moderne psykiatris historie nævnesDer findes en del bøger med enkeltstående selvbiografiske psykiatrihistorier, som fx Et anker af flamingo, Psykiatrien tur-retur og . Derudover kan man i Håndbog for psykiatribrugere og pårørende få et pragmatisk indblik i livet som patient. Er man mere interesseret i et historisk overblik kan Den moderne psykiatris historie nævnesDer findes en del bøger med enkeltstående selvbiografiske psykiatrihistorier, som fx Et anker af flamingo, Psykiatrien tur-retur og Nat i april. Derudover kan man i få et pragmatisk indblik i livet som patient. Er man mere interesseret i et historisk overblik kan Den moderne psykiatris historie nævnesDer findes en del bøger med enkeltstående selvbiografiske psykiatrihistorier, som fx Et anker af flamingo, Psykiatrien tur-retur og Nat i april. Derudover kan man i Håndbog for psykiatribrugere og pårørende få et pragmatisk indblik i livet som patient. Er man mere interesseret i et historisk overblik kan nævnes.


Ugeskrift for læger [online]

d. 17. feb. 2020

af

af

Troels Schmidt (læge)

d. 17. feb. 2020Informationer og udgaver

2019

Bog

#VærdigPsykiatriForAlle