Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Ved verdens ende : en personlig rejseskildring fra Jamalhalvøen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Et personligt indblik i hvordan et af verdens få, oprindelige nomadefolk lever. Om mødet med nenetserne og om deres hverdag og traditioner, som forfatteren på sine mange rejser til Jamalhalvøen har fået lov at være en del af.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2016

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 10. juni 2016

Imponerende rejseskildring fra den sibiriske tundra. En lækkerbidsken til alle læsere med interesse for rejsebeskrivelser.

I 2001 rejser Gerner Thomsen alene ud på den siberiske tundra for at finde nenetserne, et nomadefolk, der lever på et af de mest barske steder på jorden, Jamalhalvøen i Sibirien. "Det er den sikre død" advarer de lokale. Alligevel vandrer GT afsted, og allerede efter et døgn finder han ved et rent lykketræf en gruppe nenetsiske familier. Det bliver hans første møde med en af mange nomadefamiliers helt særlige kultur og levevis, hvor de fleste familier lever som deres forfædre har gjort i århundreder. De efterfølgende år vender GT igen og igen tilbage til nomaderne og Jamal, som betyder ved verdens ende. Det er dog en tur i 2010, hvor forfatteren første gang kommer op på nordspidsen af Jamal, der danner den røde tråd i bogen og undervejs suppleres med tilbageblik på tidligere ture. GT er rejseskribent, fotograf og foredragsholder samt medlem af Eventyrernes Klub og De Berejstes Klub.

Værket giver et enestående og meget personligt indblik i, hvordan et af verdens få, oprindelige nomadefolk lever. Forfatteren fortæller med respekt og stor indlevelse om mødet med nenetserne og om deres hverdag og traditioner, som han får lov at være en del af. Bogen er rigt illustreret med forfatterens egne, meget smukke fotografier.

Der findes ikke lignende fra Jamalhalvøen, men i På rejse i Sibirien kan man læse mere om nomader i Sibirien.


Weekendavisen

d. 5. aug. 2016

af

af

Marianne Krogh Andersen

d. 5. aug. 2016