Gå til indholdVandspejlet : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

169 sider

Udgivet

2017

genre/form

romanOriginaludgave

2017


Beskrivelse


En kvinde oplever en eksistentiel livskrise og flygter fra sit liv i København til en provinsby et sted i Danmark. Siddende overfor en usynlig terapeut i et klædeskab taler hun om sin barndom, sit vilde ungdomsliv og om kæresten Jonathan med det formål at finde sig selv


Anmeldelser (1)


26. apr. 2017

Roman om en kvinde, der gennemlever en eksistentiel livskrise og prøver at finde sig selv. For læsere af nyere dansk skønlitteratur.

Jegfortælleren Delphine, en kvinde midt i livet, får pludselig en stærk følelse af meningsløshed og flygter derfor over hals og hoved fra sit liv i København til en provinsby et sted i Danmark. En dag flytter en usynlig ven ind i hendes klædeskab. Han hedder Peter og er terapeut. Hver dag skænker hun ham en kop kaffe eller en whisky og sætter sig ind til ham i skabet og taler om sin barndom, sit vilde ungdomsliv og om kæresten Jonathan. Imens ignorerer hun de mange sms'er fra veninden Hannah og fra Jonathan, der undrer sig over, hvor hun er blevet af. Samtidig har hun indledt et forhold til den ukomplicerede Cowboy, som igen og igen opsøger hende. Sarah Effersøe (f.1963) er uddannet cand.psych og debuterer som skønlitterær forfatter med denne roman.

Romanen er velskrevet og velstruktureret og viser et menneske, der har behov for tryghed, men som af forskellige grunde ikke kan forpligte sig. Romanen er dog noget letbenet og efterlader ikke et stort indtryk.

Katrine Grünfeld beskriver i Stormskader


en kvinde, der flygter fra sin kernefamilie og prøver at finde sig selvKatrine Grünfeld beskriver i Stormskader en kvinde, der flygter fra sin kernefamilie og prøver at finde sig selv.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017