Bøger / skønlitteratur / roman

Vandreren : roman


Beskrivelse


Den 60-årige velbeslåede Mulder lever et tilbagetrukket liv i Paris, hvor en hund pludselig slår følge med ham og herefter ikke viger fra hans side. Hunden er kommet til Paris fra Afrika med illegale indvandrere, og den fører Mulder rundt i ukendte dele af byen, hvor der bliver rokket ved hans fordomme om bl.a. indvandrere, hjemløse og tiggere.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 2. mar. 2009

Speciel og anderledes hollandsk roman om en hund, der adopterer en anden herre og får ham til at anskue verden på en ny og mindre fordomsfuld måde. Romanen har en symbolladet forside i grålige farver og henvender sig til eftertænksomme læsere.

Den 60-årige hollandske Mulder bor i Paris, hvor han af renteindtægter fører en reserveret og komfortabel tilværelse. Ulasteligt klædt vandrer han rundt i byen og iagttager det levede liv, men deltager aldrig selv i det. Ved et tilfælde overværer han en dramatisk brand i en bygning beboet af illegale indvandrere, hvor en hund kaster sin kærlighed på ham for herefter ikke at vige fra hans side. Hunden er indvandret fra Afrika! og fører på lange vandreture Mulder rundt i for ham ukendte dele af Paris befolket af tiggere, hjemløse, prostituerede, illegale indvandrere, sindsforvirrede og syge mennesker. Mulder og hunden får bekendte i disse slumkvarterer, og Mulder bliver mere end almindeligt interesseret i en kvinde, som han tidligere aldrig ville have værdiget et blik. Velskrevet smal roman om kultursammenstød og om at åbne sig mod andre og måske lidt skæve eller ligefrem randeksistenser.

Adriaan Van Dis (f. 1946) anses for at være en af sin generations store forfattere i Holland. På dansk er udkommet Huset i klitterne, 1996.

Smal hollandsk roman med en illegalt indvandret hund som katalysator for en ældre og tilbagetrukket parisisk herres ændrede opfattelse af anderledes og måske skæve eksistenser.


Jyllands-posten

d. 11. mar. 2009

af

af

Mikael Busch

d. 11. mar. 2009


Berlingske tidende

d. 13. mar. 2009

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 13. mar. 2009


Kristeligt dagblad

d. 14. mar. 2009

af

af

Maria Sjøqvist

d. 14. mar. 2009


Standart

Årg. 23, nr. 2 (2009)

af

af

Ole Nyegaard

Årg. 23, nr. 2 (2009)