Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Vampyrsøstrene - date og duer

Del 10 af VampyrsøstreneDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

171 sider: ill.

Udgivet

2014

Ophav

Franziska Gehm(forfatter)

Birgit Fuglsang(oversætter)

Dagmar Henze(illustrator)
Genre og formroman
Målgruppe

til børn


Beskrivelse


Halvvampyrsøstrene Daka og Silvania er ellevilde, da yndlingsbandet Krypton Krax fra Transsylvanien skal spille koncert i Bindburg. Men de og veninden Helene får sig en slem overraskelse


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jun. 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 27. jun. 2014

Underholdning for tweens som holder af det overnaturlige uden gys og i den lettere ende af vampyr-genren. Serien Vampyrsøstrene er i forvejen populær på børnebiblioteket og disse nye bind kræver ingen særlig formidling.

Den tyske forfatter kommer her med 9. og 10. del af den populære serie om de to halvvampyrsøstre. Serien er oversat til 16 sprog, og er ved at blive filmatiseret i Tyskland. I Vampyrsøstrene - hedebølge og topmodeller bliver de to søstre uvenner med deres venner Ludo og Helene over hvem der har de sejeste evner. Men da en vampyrjæger fra en anden planet begynder at bortføre folk i Bindburg, må vampyrerne alligevel lade sig redde af menneskevennerne. I Vampyrsøstrene - date og duer kommer yndlingsbandet Krypton Krax fra Transsylvanien til Bindburg for at spille. Veninden Helene er også ellevild for at se den lækre forsanger igen, men det ender dramatisk, da han i stedet angriber veninderne. Spændingskurven er tilpasset målgruppen, og det bliver aldrig rigtig farligt. Sproget er flydende, men krydret med fjollede "vampanske" udtryk, som oversættes i en ordliste bagerst i bogen. Forsideillustrationerne vil tiltale målgruppen og er genkendelig for hele serien.

Serien minder allermest om Min søster vampyren, dog med lidt mere fokus på underholdningsaspektet. Disse 2 nye bind holder niveauet fra de foregående i serien.

Fin underholdning til tweens.Informationer og udgaver

2014

Bog

Illustrator: Dagmar Henze

Turbine, 1. udgave