Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Valkyriesang : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

380 sider

Udgivet

2013

Ophav

Craig Russell(forfatter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. 10 år tidligere huserede den kvindelige seriemorder "Englen fra St. Pauli" i Hamburgs berygtede Reeperbahn-kvarter. Nu er hun tilsyneladende vendt tilbage, men kriminalkommissær Jan Fabel er i tvivl om, det er den oprindelige morder, der slår til igen og sagen trækker da også tråde tilbage til DDR's STASI


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2013

af

af

Michael Olsen

d. 19. mar. 2013

Med Valkyriesang udkommer den skotske krimiforfatter Craig Russell, der blandt andet ynder at skrive om politiet i Hamburg, igen på dansk. Er man til politikrimier, så bør man have kastet sig over denne serie for længst, ligeså hvis man kan lide krimier, der foregår i Tyskland. Bogen, og serien, bør formidles bredt til krimilæsere, der dog skal være opmærksomme på nogle ret voldsomme scener indimellem.

For 10 år siden huserede en seriemorder kaldet "Englen fra Skt. Pauli" i Hamburgs gader uden at blive fanget. Ofrene var mænd, der primært opholdt sig i det berygtede kvarter Reeperbahn. Nu er "Englen" tilsyneladende vendt tilbage, men Kriminalkommissær Jan Fabel er ikke overbevist om, at det er den samme morderske, der huserer. Fabel får blandt andet assistance af en dansk kriminalkommissær i sagen, der udvikler sig ret blodigt og med mange ofre. Efterforskningen viser, at der måske kan trækkes tråde tilbage til det gamle DDR og efterretningstjenesten STASI. Selve historien er velkomponeret, spændende og med personer, man kommer ind under huden på.

Læsere af Craig Russells tidligere bøger kan roligt fortsætte med denne her, og når den er læst færdig kan fans dirigeres hen imod eksempelvis Jo Næsbøs krimier, mens de venter på den næste bog om Jan Fabel.

Valkyriesang er et must for læsere af spændende, velskrevne og blodige krimier, især hvis man har læst de foregående bøger i serien om den tyske kriminalkommissær Jan Fabel.


Politiken

d. 3. aug. 2013

af

af

Anne Bech Danielsen

d. 3. aug. 2013


Jyllands-posten

d. 13. apr. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 13. apr. 2013


Kristeligt dagblad

d. 26. jun. 2013

af

af

Mie Petersen

d. 26. jun. 2013Informationer og udgaver

2013

Bog

Craig Russell

Hovedland

2019

Lydbog (net)

indlæser: Henrik Hartvig Jørgensen

Storyside

2015

Lydbog (net)

indlæser: Kjeld Høegh

Lytteratur

2015

Lydbog (net)

indlæser: Kjeld Høegh

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2013

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Kjeld Høegh

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2013

Lydbog (cd)

indlæser: Kjeld Høegh

AV Forlaget Den Grimme Ælling