Bøger / faglitteratur

Valdes sofa : berømte fiskefluer og deres ophavsmænd


Beskrivelse


Fortæller om englændernes og lystfiskernes særheder og fluefiskeriets lange og komplicerede historie samt egne oplevelser fra sit liv som lystfisker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Drustrup Larsen

2007

Fluefiskere, andre lystfiskere og kulturhistorisk interesserede vil have fornøjelse af de brede causerier om natur, fiskeri og steder i især Danmark og England med særligt fokus på fluefiskere gennem tiderne, deres oplevelser og synspunkter samt i sidste ende også de fluer, de har fundet på.

Forfatteren er især kendt fra mange bøger om lystfiskeri (især fluefiskeri) og er kendt som en person med en omfattende viden om emnet og med en levende og engageret formidling af sit stof. Desuden er han ophavsmand til de små vignetter i bogen. Stilen er den brede fortælling om den tid, fluerne blev bundet på, den sammenhæng de indgik i, konsekvenserne for fluefiskeriet frem til i dag, menneskene bag udviklingen og endelig forfatterens vidende og levende kommentarer. Bagest i bogen bringes bindemønstrene til fluerne, men fokus er på de forskellige tider og menneskene. Samtidig er bogen nærmest forfatterens personlige status over fluefiskeriets udvikling gennem tiden, fluefiskeriets kulturhistorie, og bogen må blive hans sidste, da han døde i 2006.

Det er mest oplagt at sammenligne med forfatterens Fluer med historie, 1993, hvor nogle af de samme folk og fluer selvfølgelig går igen, men her var fokus på fluerne, så dette var i højere grad en bog for fluebindere end denne nye, hvor kulturhistorien er det primære.

Fascinerende læsning for især fluefiskere, der samtidig er generelt kulturhistorisk interesserede. Velskrevet formidling for de samme, som også nød Fluer med historie.