Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Vagt forbi : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

467 sider

Udgivet

2017

Ophav

Jakob Levinsen(oversætter)
Genre og formroman, krimi

Beskrivelse


Krimi. Brady Hartsfield, bedre kendt som Mercedesmorderen, er ikke færdig med denne verden. Selvom han tilsyneladende er uoprettelig hjerneskadet, tror Bill Hodges, at Brady har noget at gøre med en række selvmord


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 30. mar. 2017

En række selvmord plager byen, hvor Mercedesmorderen 6 år tidligere slog til. Tilsyneladende har de døde alle forbindelse til den voldsomt hjerneskadede morder, som Bill Hodges mistænker for at spille mere skadet, end han er. For læsere af krimiserien med Bill Hodges.

Selvom Bill Hodges er pensioneret fra politiet og ikke kan få licens som privatdetektiv, kan han ikke holde sig fra faget. Sammen med Holly Gibney driver han det lille bureau "De som søger", og da han får en henvendelse fra sin tidligere makker i forbindelse med et selvmord, sætter han alt, inklusiv sit skrantende helbred, ind på at løse gåden om selvmordene blandt de overlevende efter Mercedesmorderen Brady Hartsfield og blandt plejepersonalet, hvor Brady er indlagt. Brady er stadig stærkt hjerneskadet ifølge hospitalet, men der går rygter om, at der sker mærkelige ting på hans stue, og Bill er overbevist om, at Brady faker sin tilstand.

En rigtig god afslutning på serien om Bill Hodges, som efter et lidt svagere andet bind, nu igen virkelig får nerve og spænding. Helt holde sig fra det overnaturlige kan King ikke, men kan man se ud over en enkelt afstikker, får man her virkelig en spændingsoplevelse af de gode.

I modsætning til seriens to første bind; MercedesmandenDe der søger


og De der søger har King i seriens sidste bind sneget lidt fra sin tidligere genre ind. Ellers er Kings krimiserie helt på linje med den klassiske krimigenreI modsætning til seriens to første bind; Mercedesmanden og har King i seriens sidste bind sneget lidt fra sin tidligere genre ind. Ellers er Kings krimiserie helt på linje med den klassiske krimigenre.


Litteratursiden.dk [online]

d. 14. aug. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 14. aug. 2017


Jyllands-posten

d. 24. maj. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 24. maj. 2017


Weekendavisen

d. 12. apr. 2017

af

af

Morten Hesseldahl

d. 12. apr. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Stephen King (f. 1947)

Hr. Ferdinand, 1. udgave

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Peter Bøttger

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2017

E-bog

Stephen King (f. 1947)

Hr. Ferdinand, 1. udgave

2023

Lydbog (online)

indlæser: Peter Bøttger

Hr. Ferdinand

2018

Lydbog (online)

indlæser: Peter Bøttger

Lytteratur