Gå til indholdVærftet i Aalborg. Bind 2 : De sidste 38 år 1950-1988


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

176 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2013

Originaludgave

2012-2013


Beskrivelse


Historien om Aalborg Værft i perioden fra 1912 til lukningen i 1988. Med beskrivelse af værftets udvikling og af skibene der blev bygget på værftet


Anmeldelser (1)


25. jun. 2013

Mest til lokalområdet.

2. bind om Ålborg værft afslutter efter samme opbygning som bind 1 udviklingen fra 1950 til lukningen 1988 med værftet som virksomhed og arbejdsplads, skibene og de forskellige andre ydelser som reparationer, kedelproduktion og offshore. Som i 1. bind er hovedopdelingen i nybygningerne opdelt efter værftskunder, som primært var rederiet J. Lauritzen. Kilderne er for en stor del dette rederis blad Frivagten, som sammen med AV Nyt (Værftets eget blad) flittigt refereres. Bogen fortæller om alle nybygningerne, som foruden skibe til Lauritzen fx også bød på de store smukke DFDS passagerskibe Dania Anglia og Dania Regina, skibe til søværnet og den legendariske senere forliste M/F Skagerrak. Også skibenes senere løbebaner følges op, og der fortælles videre om økonomien, hvor det katastrofale underskud i 1986 reelt satte punktum for værftet. Et punktum, hvis årsager der bruges flere sider til at analysere. Billedmaterialet er rigt med samtidige fotos af bygninger, personer, skibe og diverse tryksager. Bogen virker velresearchet og grundig men også lidt abrupt, der hvor kildernes kronologi er meget styrende i opbygningen.

2. og afsluttende bind om værftets nybygninger og historie. Om Ålborg værft også: Byens værft : Aalborg Værfts historie 1912-2012, mens Aalborg og søfarten gennem 500 år kun rummer kortere omtale af værftet.

Sammen med første bind et velresearchet grundigt stykke virksomhedshistorie især med appel til og interesse for lokalområdet.

Lektørudtalelse

Af

Kresten Søe Christensen


Informationer og udgaver

Bog (Bind 2)

2013