Gå til indholdVærd at vide om dyskalkuli


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

42 sider: ill.

Udgivet

2014

genre/form

vejledningerOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Introduktion til dyskalkuli (talblindhed) og forslag til hvad skolen og forældre kan gøre for at hjælpe elever med denne diagnose


Anmeldelser (3)


5. dec. 2014

Bogen henvender sig til lærere og forældre til børn med vanskeligheder i matematik. Således for dem, som ønsker en kortere introduktion til begrebet dyskalkuli. Jeg tror, bogen skal formidles, for at blive brugt.

Det er en lille bog på 40 sider om emnet. Dyskalkuli handler om at have matematikvanskeligheder. Adskillige elever kæmper med matematik på grund af manglende kundskaber i dansk. Sproget er en del af matematikkens vigtigste hjørnesten. Matematikvanskeligheder kan også skyldes generelle indlæringsvanskeligheder. Begrebet er meget omdiskuteret, og der forekommer forskellige definitioner. Ved specifikke matematikvanskeligheder kan man udrede det, bl.a. ved sammen med en skolepsykolog at undersøge talopfattelse, visuelle og rumlige evner, læsning og sprogopfattelse og simpel problemløsning m.m. Diagnosen dyskalkuli kan også være skyld i andre problemer.

Bogen beskriver kortfattet og overordnet begrebet dyskalkuli på en fin troværdig måde, hvor lærere og forældre kan få brugbar information.

En uddybende bog er Dyskalkuli & matematik


Matematikvanskeligheder i en inkluderende skole


, og Matematikvanskeligheder i en inkluderende skole, som dog er på et fagligt niveau og primært henvendt til læreruddannelsenEn uddybende bog er Dyskalkuli & matematik, og , som dog er på et fagligt niveau og primært henvendt til læreruddannelsenEn uddybende bog er Dyskalkuli & matematik, og Matematikvanskeligheder i en inkluderende skole, som dog er på et fagligt niveau og primært henvendt til læreruddannelsen.

Lektørudtalelse

Af

Mette Fersum

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Lars Zeuthen Engraf

2015-02-16

Specialpædagogik

Af

Pernille Ryhl-Svendsen

Årg. 35, nr. 1 (2015)


Informationer og udgaver

Ebog

2015

Bog

2014