Gå til indholdVær nær : sammenhæng i sammenfundet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

222 sider

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Handler om hvordan vi skaber sammenhæng og sammenhold i samfundet igen. Under overskrifterne medfølelse, fairness og venlighed fortælles om værktøjer til at komme hinanden ved og kæmpe mod ulighed i samfundet


Anmeldelser (5)


22. maj. 2013

Alle som interesserer sig for samfundsforhold, den demokratiske debat og relationer mellem mennesker.

Tor Nørretranders har skrevet en på alle måder positiv debatbog om, hvordan der skabes sammenhængskraft i samfundet igen. Med udgangspunkt i Halfdan Rasmussens lille rim om Bennys bukser brændte.. og under overskrifterne medfølelse, fairness og venlighed forsøger han at overbevise om, at der er biologisk belæg for, at menneskene er tæt forbundne med hinanden og ser på hvilke konsekvenser, det har for samfundet og billedet af os selv. Menneskene er nemlig mere empatiske, rummelige og fællesskabstænkende, end vi umiddelbart tror, viser forskellige videnskabelige landvindinger. Der lægges op til debat om en ny måde at udvikle den politiske og demokratiske debat på, og det er en bog som giver stof til eftertanke og modspil.

Denne bog har sin helt egen tilgang til samfundets sammenhængskraft. Af andre bøger om sammenhængskraft kan nævnes Kasper Støvrings Sammenhængskraft, 2010 og Social kapital : en introduktion, 2006.

En perspektivrig og spændende debatbog om sammenhæng og nærvær i samfundet og det personlige liv skrevet på baggrund af videnskabelig viden og et stort personligt engagement.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Berlingske tidende

Af

Kasper Støvring

d. 18. jun. 2013

Politiken

Af

Svend Brinkmann

d. 27. maj. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 13. jun. 2013

Information

Af

Rune Lykkeberg

d. 31. maj. 2013


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2014

Bog

2013

Ebog

2013