Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Vær beredt

Del 5 af De 3 måske 4Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

95 sider: ill.

Udgivet

2013

Ophav

Daniel Zimakoff(forfatter)

Anders Breum(illustrator)
Genre og formroman, sjove bøger
Originaludgave

2013


Beskrivelse


Hvem har mon stjålet uniformerne i spejderhytten? Benjamin, My, Christian og måske Parly forsøger at finde løsningen ved at bruge rigtig detektivlist


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jun. 2013

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 17. jun. 2013

Den 5. bog i serien om de tre brødre og deres mystiske ven, er også en sjov bog for målgruppen; drenge mellem 8 og 10 år til oplæsning, og selvlæsning fra 9-10 år.

Forsiden viser noget morsomt og et krimi lignende indhold, og titlen antyder noget med spejdere, og det passer alt sammen fint i forhold til indholdet. Uniformer er forsvundet fra spejderhytten, og Benjamin mistænker med det samme seriens skurke; Billen og hans bande, men det er nok alligevel ikke dem. De kan slet ikke passe uniformerne, men nogle falske blå spejdere er ude at samle penge ind. Ved list afslører de 3 måske 4 detektiver, sagens rette sammenhæng, at det er Billebandens små brødre, der er blevet truet til at gå med uniformerne og samle ind. Plottet er enkelt og effektivt, og historien fortælles via megen dialog, og understøttes fint af de sort/hvide humoristiske stregtegninger. Det er også en sjov historie om nogle børn, og deres kammerater. Benjamin er historiens jeg-fortæller, og han er venner med pigen, My, som også hjælper med løsningen af det lille mysterium.

Her anes Bjarne Reuter lidt i den litterære baggrund og den friske skrivestil og humor kendes fx også fra Glen Ringtved og Morten Dürr.

Det er en skæg historie med et lille stænk krimi, og det er også historien om tre brødre og deres venner og uvenner i en hverdagslignende scenografi. Alt i alt et vellykket 5. bind i serien til målgruppen.Informationer og udgaver

2013

Bog

Illustrator: Anders Breum

Gyldendal, 1. udgave

2021

E-bog

Daniel Zimakoff

Nota

2014

E-bog

Illustrator: Anders Breum

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (online)

indlæser: Tobias Hertz

Gyldendal