Bøger / faglitteratur

Vælt dagsordenen : kampagnen som politisk murbrækker


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Introduktion til begrebet advocacy - også kaldet fortalervirksomhed - der i stigende grad bruges af udviklingsorganisationer og aktivistnetværk i forsøget på at fremme fattige befolkningsgrupper og andre udsatte gruppers sag. Med beskrivelse af cases, input til debat, samt nyttig viden om planlægning og strategi i kampagnearbejdet.

Indhold

Kampagner i en globaliseret verden / Bettina Ringsing og Finn Rasmussen. Cases (Gerd Leipold: Den effektive kampagne. Virksomheders sociale ansvar / Hanne Selnæs og Anders Tybjerg. Peter With: Jubilee 2000 : et lærestykke for internationale kampagner. Tim Whyte: Gældsslavers kamp for frihed. Shereen Usdin: Tv-underholdning og advocacy for bedre sundhed. Jacob Rosenkrands: ATTAC's mange ansigter. Ole Poulsen: Globalisering fra neden). Synspunkter (Kirsten Larsen: Vagthund eller væbner. Warren Nyamugasira: Hvem taler for "dem uden stemme?" Knud Vilby: Nye partnerskaber - ny indflydelse. Ebbe Lundgaard: Åbenhed og dialog). Redskaber (Fundament for kampagnearbejde / Finn Rasmussen og Bettina Ringsing. Planlægning og strategi / Bettina Ringsing og Finn Rasmussen. Støtte til advocacy i Syd / Finn Rasmussen og Bettina Ringsing


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2002

af

af

Flemming Faarup

d. 2. maj 2002

Denne bog handler om, hvordan ikke-offentlige organisationer, NGO'er, (Greenpeace, IBIS, ATTAC, osv.), udfører deres arbejde bedst muligt. Kampagner, hvor organisationerne går sammen for at ændre de politiske og økonomiske beslutninger, og advocacy, fortalervirksomhed, er de mest virkningsfulde metoder til at opnå indflydelse. Det er en meget saglig bog, som ikke bare fremhæver de positive resultater, men som også fremhæver de negative konsekvenser der kan være med hensyn til troværdighed og ansvarlighed. Forskellige aktioner bliver gennemgået på godt og ondt, bl.a. kampen mod dumpningen af Brent Spar, og kampen for internationalt forbud mod landminer. Der forklares, hvordan virksomheders sociale ansvar sættes i centrum, ved eksempler som Novo Nordisk, FDB, Cheminova. ATTAC-bevægelsen gennemgås, også her på godt og ondt. Ebbe Lundgaard får ordet for at forklare FDB's tidligere og kommende holdninger. Endelig er der en række gode råd om hvordan man planlægger og organiserer udenomsparlamentariske kampagner. Bogen henvender sig med sin seriøsitet til alle, både tilhængere og modstandere. Den vil også være fortrinlig til opgaveskrivning i de ældste folkeskoleklasser og i Gymnasium/HF.


Jyllands-posten

d. 14. maj 2002

af

af

Tage Clausen

d. 14. maj 2002


Salt

Årg. 11, nr. 4 (2002)

af

af

Laila Mortensen

Årg. 11, nr. 4 (2002)