Bøger / faglitteratur

Vælg kærligheden : styrk parforholdet med ACT


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
267 sider
Udgivet
2010
Ophav

Indhold

At forkludre det hele (Mission impossible? ; Hvad er dit problem?) At forpligte sig (Skal jeg blive, eller skal jeg gå? ; Skal der virkelig to til at danse tango?) At få det til at fungere (Det gør ondt på jer begge ; Alle er kontrolfreaks! ; Se ind i dit hjerte ; Ind i tågen ; Vurderingsmaskinen ; Gribende historier ; Livets kys ; Sæt navn på følelsen, og tæm den ; Se mig! : se mig! ; Slagets centrum ; Tag rustningen af ; Styrken ved at bede pænt ; Du kan ikke altid få, hvad du ønsker ; Luk øjnene op ; Vanskelige situationer ; Julevåbenhvilen ; Intimitet ; Gammelt ord, ny tolkning ; At opbygge en fond af tillid ; Giv slip på dit selv ; Og nu er det tid til at have det sjovt! ; Eventyret fortsætter)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2010

af

af

Katja Larsen

d. 24. mar. 2010

En bog til par der ønsker at styrke parforholdet samt til terapeuter der arbejder med par.

Russ Harris, læge og terapeut, har skrevet denne bog til par der ønsker en bedre tilgang til parforholdet. Indholdet er baseret på ACT som er en videnskabeligt baseret terapi. ACT går ud på at udvikle psykologisk fleksibilitet. Der gøres op med diverse kærlighedsmyter og gives bud på hvordan man kan ændre sig til at være den partner man ønsker at være. Partneren vil højest sandsynligt mærke denne ændring og selv ændre sig positivt. Indhold og sprog er let tilgængeligt og øvelserne lægger op til refleksion.

Russ Harris har desuden skrevet bogen Lykkefælden som også bygger på metoden ACT. ACT blev oprindeligt brugt ved depression og arbejdsstress og har paralleller til østlige traditioner.

Vælg kærligheden styrk parforholdet med ACT er en selvhjælpsbog som bygger på metoden ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Alle par vil kunne få gavn af indholdet - også singler vil kunne forbedre deres forhold til andre ved hjælp af ACT.