Bøger / skønlitteratur / noveller

Væk : noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
231 sider
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
noveller, gys, fantastiske fortællinger
Originaludgave
2020

Beskrivelse


15 noveller, der kredser om tab og om det ubehagelige. Hvem er de mystiske folk i lejligheden ved siden af? Er der en skat i brønden, og hvad er det, der skal præsenteres ved den videnskabelige reception?

Indhold

  • En smuk dag

  • Lydenes kilde

  • Hans og trolden og skatten i brønden

  • Mandag

  • Dagbog fundet mellem murbrokker på Hedemarksvænge

  • Maseratikatten

  • Et folkebibliotek et sted i mørket

  • Lexo Yankov est morte

  • Hjælperen

  • Reception på Institut for Taktil Filologi og Anvendelig Semasiologi

Se alle (16)

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2020

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 5. aug. 2020

Noveller, der kredser om tab og om det ubehagelige, leveret i et fremragende sprog og meget anderledes end, hvad du er vant til. Til læsere af noveller i den dystre ende af skalaen.

Igennem 16 noveller støder læseren både på mystiske dagbøger, en flaskepost og en reception på et videnskabeligt fakultet - og meget andet. Novellerne har titler som "Hans og trolden og skatten i brønden" og "Reception på Institut for Taktil Filogi og Anvendelig Semasiologi". Rasmus Hastrup har tidligere udgivet novellesamlingerne LivDe ting der sker og De ting der skerIgennem 16 noveller støder læseren både på mystiske dagbøger, en flaskepost og en reception på et videnskabeligt fakultet - og meget andet. Novellerne har titler som "Hans og trolden og skatten i brønden" og "Reception på Institut for Taktil Filogi og Anvendelig Semasiologi". Rasmus Hastrup har tidligere udgivet novellesamlingerne Liv og .

Her er tale om en fremragende udgivelse. Hastrups sprog, og de stemninger han skaber, kryber ind under huden på læseren. Det er tekster der, på den gode måde, udfordrer læseren. Ikke i forhold til sproget, som er enkelt og effektivt med en herlig leg med ord, men i forhold til, hvad vi som læsere forventer. Derudover er den basalt underholdende og på trods af, at det ikke er deciderede gysernoveller, så bliver man ægte skræmt. Det er et lille kig ind bag den facade, vi kalder normalitet. Bemærk det kløgtige metalag som de to noveller "Interludium" og "Væk" åbenbarer for læseren.

I forhold til det høje sproglige niveau og de anderledes noveller, der udfordrer genrebegrebet, kan Hastrup sammenlignes med den danske forfatter Amdi Silvestri og udgivelser som Jeg ved godt, du er derSand og sten, stål og glas og Sand og sten, stål og glasI forhold til det høje sproglige niveau og de anderledes noveller, der udfordrer genrebegrebet, kan Hastrup sammenlignes med den danske forfatter Amdi Silvestri og udgivelser som Jeg ved godt, du er der og .


Politiken

d. 31. okt. 2020

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 31. okt. 2020


Standart

Årg. 35 nr. 1 (2021)

af

af

Mads Schjødt Sandager Jonasson

Årg. 35 nr. 1 (2021)