Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn

Våben og krigskunst : om våben og krig gennem tiden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

64 sider: ill. i farver ; 31 cm

Udgivet

2000


Beskrivelse


En populær bekrivelse af krigskunsten i tidligere tider. Detaljerede bekrivelser af mange våben, kort over berømte slag, oversigter med vigtige årstal samt taktiske eksempler


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jul. 2000

af

af

Poul Wibbert Esberg (skole)

d. 20. jul. 2000

Bogen kombinerer indholdsmæssigt bøger om våben, borge, middelalderen og krigsteknik. I de enkelte kapitler beskrives de vigtigste lette og tunge våbentypers udvikling kort fra de ældste tider og frem til middelalderen og 15-1600tallet, som behandles ganske grundigt. Desuden er der fokuseret på middelalderborgen, forsvars- og belejringsteknik samt søkrig. Fremmede verdensdele berøres sparsomt. I teksten anvendes mange specialord, som bliver fint forklaret, ikke kun de vanlige som fx skaberak, donjon og ringbrynje, men også mere specielle som onager, balistraria, motte, bailey, petarde og mange andre. Samtlige sider er delt, således at en tredjedel optages af uddybende tegninger, årstal, kort og oplysninger. Stort set alle illustrationer – og dem er der mange af – er farvetegninger. Det giver muligheden for at "gennemskære" objekter, men har en tendens til næsten at virke for pæne. Det er en bog med gode anvendelsesmuligheder, både til fritidslæsning og -bladring for alle aldre, men også i historieundervisningen fra 6. klasse, fordi den lægger vægt på den udviklingsmæssige sammenhæng.


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jul. 2000

af

af

Walther Knudsen

d. 20. jul. 2000

Bog i stort format om våben og deres anvendelse. Tidsrammen er oldtiden til ca. år 1900, så det 20. århundredes massedestruktionsvåben forbigås diskret. Først gennemgås de enkelt våbentyper fra køller til skydevåben, derefter præsenteres anden udrustning og forskellige krigsformer fra belejring af borge til søslag og landgangsoperationer. Teksten er delt i den almindelige fremstilling, faktabokse og årstalslister. Illustrationerne er gamle og nye tegnede og malede illustrationer, fotos anvendes næsten ikke. Det giver et lidt gammeldags men ganske harmonisk indtryk. En ulempe ved anvendelsen af historiske illustrationer er dog at de af og til giver ukorrekte informationer, f.eks. er de viste vikingeskibe ret fantasifulde. Tilsvarende bøger om våben findes nok på hylderne, men kombinationen af våben og deres anvendelse er ikke set i samme omfang i den p.t. eksisterende litteratur. Til oplevelseslæsning for børn – drenge vel især – fra 11-12 år.


Berlingske tidende

d. 2. sep. 2000

af

af

Nils Eric Boesgaard

d. 2. sep. 2000Informationer og udgaver

2000

Bog

Will Fowler (f. 1947)

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2000

Bog

Will Fowler (f. 1947)

Gyldendal