Gå til indholdUtilstrækkelig : hvorfor den nye moral gør de unge psykisk syge


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

120 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Undersøgelse af, hvad der karakteriserer den utilstrækkelighed, som unge oplever, trods deres flid, gåpåmod og engagement, i deres efterstræben af en række højtravende idealer, hvor der konstant skal præsteres bedre og hurtigere i både skolen, familien og blandt vennerne


Anmeldelser (9)


6. jul. 2020

Nutidens unge har masser af muligheder, men stadigt flere føler sig pressede og utilstrækkelige. Bogen er en øjenåbner for unge, deres forældre og undervisere, samt alle andre, der interesserer sig for ungdom, samfund, filosofi og eksistentiel psykologi. Velegnet til læse- og debatgrupper.

Forfatteren er ph.d fra Søren Kierkegaard Forskningscenter og arbejder bl.a. med "det utilstrækkelige selv". I bogens 4 kapitler forsøger han at give svar på spørgsmålet: hvorfor er utilstrækkelighedsfølelsen så dominerende blandt især unge i dag? Spørgsmålet behandles ud fra en idehistorisk, en psykoanalytisk, en socialpsykologisk og en eksistensfilosofisk vinkel. Bogen slutter med et kapitel om håb og et efterskrift, hvor erkendelsen er, at utilstrækkelighedsfølelsen er et eksistensvilkår, vi alle må tage ansvar for og tage ved lære af.

Virkelig interessant og velskrevet lille bog, der på letlæst og begavet vis indkredser et eksistentielt dilemma og giver en ny forståelse for tidens "forkælede" unge. Den bør engagere mange læsere, for den er lidt af en øjenåbner.

Man kan fortsætte med forfatterens afhandling Utilstrækkeligt enestående


Gå glip


Det udmattede selv


Dem der griner mest


eller gribe til bogens referenceliste, der bl.a. rummer Svend Brinkmanns Gå glip og Alain Ehrenbergs Det udmattede selv. Unge læsere kan også have glæde af Dem der griner mestMan kan fortsætte med forfatterens afhandling Utilstrækkeligt enestående eller gribe til bogens referenceliste, der bl.a. rummer Svend Brinkmanns og Alain Ehrenbergs Det udmattede selv. Unge læsere kan også have glæde af Dem der griner mestMan kan fortsætte med forfatterens afhandling Utilstrækkeligt enestående eller gribe til bogens referenceliste, der bl.a. rummer Svend Brinkmanns Gå glip og Alain Ehrenbergs . Unge læsere kan også have glæde af Dem der griner mestMan kan fortsætte med forfatterens afhandling Utilstrækkeligt enestående eller gribe til bogens referenceliste, der bl.a. rummer Svend Brinkmanns Gå glip og Alain Ehrenbergs Det udmattede selv. Unge læsere kan også have glæde af Man kan fortsætte med forfatterens afhandling Utilstrækkeligt enestående eller gribe til bogens referenceliste, der bl.a. rummer Svend Brinkmanns Gå glip og Alain Ehrenbergs Det udmattede selv. Unge læsere kan også have glæde af Dem der griner mest.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Heidi Friborg Christophersen

2020-11-16

P [online]

Af

Charlotte Ljunggren

2020-11-05

Kristeligt dagblad

Af

Michael Bach Henriksen

d. 23. jun. 2020

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 29. aug. 2020

Information

Af

Mikkel Thorup (f. 1973)

d. 18. sep. 2020

Weekendavisen

Af

Johannes Baun (f. 1976)

d. 18. dec. 2020

Weekendavisen

Af

Asker Hedegaard Boye

d. 25. sep. 2020

Børn & bøger

Af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 73, nr. 8 (2020)


Informationer og udgaver

Ebog

2021

Ebog

2020

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020