Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Urværksenglen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

409 sider

Udgivet

2011

Ophav

Cassandra Clare(forfatter)

Mette Skot Perschke(oversætter)

Sara Marie Westh(diverse)
Genre og formroman, dark fantasy, gys
Målgruppe

til børn


Beskrivelse


16-årige Tessa rejser i slutningen af 1800-tallet til London. Først her opdager hun sine egne særlige evner og møder både skyggejægere, vampyrer, warlocks og andre uhyggelige væsener


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2011

af

af

Bo Knudsen

d. 16. mar. 2011

Første del af en trilogi med magi og overnaturlige væsener for unge fantasyelskere fra ca. 12 år. Fin forside og dækkende bagsidetekst.

Forfatteren er kendt for trilogien Dødens instrumenter. Her fortsætter hun i samme univers og enkelte karakterer går igen. Vi er i London i slutningen af 1800-tallet. I en parallel verden af vampyrer og warlocks, som 16-årige Tessa kommer hovedkulds ind i, da hun leder efter sin forsvundne bror. Hun opdager sin evne til at skifte form, og sammen med Skyggejægerne, der forsøger at opretholde en vis orden i denne verden, oplever hun uhygge, magiske væsener, forræderi og venskab. Gruppen af Skyggejægere har mange lighedspunkter med en familie med teenagebørn. Og midt i drab og uhygge er frisure, tøj og personlige følelser hele tiden væsentligt. Men bogen er velskrevet, personerne har uafdækkede sider i deres personlighed, og der er researchet grundigt i det gamle London. Forfatteren filmatiseres i 2012.

En opfølger/forløber til forfatterens trilogi Dødens instrumenter, hvor første bog hedder Dæmonernes by (2008/09). For fans af Twilight-serien og beslægtede serier.

Forfatteren har vist sine evner i debut-trilogien. Om London i Victoria-tiden appellerer helt så meget til de unge læsere som det nutidige i denne og mange af tidens andre vampyrbøger, er jeg usikker på. Men bogen vil tilfredsstille fans, og der vil blive spurgt efter den.Informationer og udgaver

2011

Bog

Cassandra Clare

Borgen, 1. udgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Stine Prætorius

Gyldendal

2014

Lydbog (net)

indlæser: Stine Prætorius

Lytteratur

2012

Lydbog (net)

indlæser: Stine Prætorius

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2012

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Stine Prætorius

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2012

Lydbog (cd)

indlæser: Stine Prætorius

AV Forlaget Den Grimme Ælling