Gå til indhold



Upraktisk håndbog i lysegrønt håb


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

207 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Anmeldelser (6)


20. aug. 2019

Klimakrisen kradser i vores gode liv. Det efterlader et stort etisk problem, et vi ikke kan frasige os. Vi bliver nødt til at finde ud af, hvad vi vil med livet, og hvad vi vil med kloden. Til samfundsinteresserede og klimabekymrede læsere.

Mickey Gjerris udgav for 10 år siden bogen Jorden brænder


Naturens sprog


om klimaforandringer i et etisk perspektiv. Her tager bioetikeren, teologen og tidligere medlem af Det Etiske Råd, tråden op igen. Bogen er delt i tre dele: "Ansvar" om antro- bio- og økocentrisme, "Håbløshed" om forskere, dommedagsprofetier og følelsen af magtesløshed over for klimakrisens dystopiske fremtidsudsigter. Det sidste kapitel "Håb" handler om vort eget ansvar, der med indsigt og vilje til at agere, måske kan bringe håb ind i debatten. Gjerris har udgivet en lang række debatbøger og senest været redaktør på essaysamlingen Naturens sprogMickey Gjerris udgav for 10 år siden bogen Jorden brænder om klimaforandringer i et etisk perspektiv. Her tager bioetikeren, teologen og tidligere medlem af Det Etiske Råd, tråden op igen. Bogen er delt i tre dele: "Ansvar" om antro- bio- og økocentrisme, "Håbløshed" om forskere, dommedagsprofetier og følelsen af magtesløshed over for klimakrisens dystopiske fremtidsudsigter. Det sidste kapitel "Håb" handler om vort eget ansvar, der med indsigt og vilje til at agere, måske kan bringe håb ind i debatten. Gjerris har udgivet en lang række debatbøger og senest været redaktør på essaysamlingen Mickey Gjerris udgav for 10 år siden bogen Jorden brænder om klimaforandringer i et etisk perspektiv. Her tager bioetikeren, teologen og tidligere medlem af Det Etiske Råd, tråden op igen. Bogen er delt i tre dele: "Ansvar" om antro- bio- og økocentrisme, "Håbløshed" om forskere, dommedagsprofetier og følelsen af magtesløshed over for klimakrisens dystopiske fremtidsudsigter. Det sidste kapitel "Håb" handler om vort eget ansvar, der med indsigt og vilje til at agere, måske kan bringe håb ind i debatten. Gjerris har udgivet en lang række debatbøger og senest været redaktør på essaysamlingen Naturens sprog.

Gjerris har et helt unikt udgangspunkt som både bioetiker og teolog og stiller nogle vigtige spørgsmål til vores forståelse af menneskets rolle i verden i dag. Som formidler og inspirator er Gjerris uovertruffen inden for sit felt, og med denne bog får du ikke bare status over klimakrisens foruroligende karakter, men også en indgang til dens etiske aspekter og et bud på, hvordan vi muligvis ikke bare kan leve meningsfuldt med truslen, men også agere på den.

Det svære valg


Globale mål


fra Det Etiske Råd stiller skarpt på nogle tilsvarende problematikker. Globale mål om FN's verdensmål kan også anbefalesDet svære valg fra Det Etiske Råd stiller skarpt på nogle tilsvarende problematikker. om FN's verdensmål kan også anbefalesDet svære valg fra Det Etiske Råd stiller skarpt på nogle tilsvarende problematikker. Globale mål om FN's verdensmål kan også anbefales.

Lektørudtalelse

Af

Peter Holm Rasmussen

Point of view international [online]

Af

Persille Ingerslev (f. 1978)

2019-10-01

Arken [online]

Af

Steffen Bjerre

[Nr.] 170 (2022) = Årg. 43, nr. 1 (2022)

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 23. sep. 2019

Weekendavisen

Af

Pernille Stensgaard

d. 18. okt. 2019

Præsten

Af

Martin Ishøy (f. 1962-07-23)

Årg. 110, nr. 4 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Ebog

2019