Bøger / faglitteratur / undersøgelser

Ungdomskriminalitet, socialpolitik og socialpædagogik : biografiske interview med unge om straf og behandling


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
193 sider
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
undersøgelser, interviews

Indhold

Undersøgelsens baggrund og problemstillinger ; Undersøgelsens metoder ; De unge og deres opfattelse af deres opvækst og udviklingen af kriminel adfærd ; Oplevelser af fængsel, ungdomssanktion og andre socialpædagogiske foranstaltninger ; De unges veje ud af kriminalitet og deres forestillinger om fremtiden ; Gode råd fra de unge ; Perspektiver på kriminalitet, individualisering, socialpolitik, samfundsmæssig integration og socialpædagogik


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2009

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 14. dec. 2009

Til forskere, undervisere, pædagoger og frivillige, der arbejder med unge.

I.M.B. indleder bogen med en tankevækkende definition af ungdomskriminalitet. Herefter præsenterer hun sin sociologiske undersøgelse af unges opfattelse af deres egen virkelighed i et ungdomskriminelt univers. Undersøgelsen hviler på interviews med 14 unge i alderen 18-21 år. De har alle været inde i en kriminel løbebane. Vi får opridset deres baggrund, der for alle har været præget af svigt fra voksenverdenen. Gennem fire kapitler får vi de unges tanker om årsagen til deres kriminelle adfærd, deres oplevelser af de straffemæssige og socialpædagogiske foranstaltninger, deres håb for fremtiden og deres råd til andre unge. Det videnskabelige ved undersøgelsen præger naturligvis fremstillingen. Men sproget er alment tilgængeligt.

Der er kommet en del bøger om emnet ungdomskriminalitet inden for de sidste år. Hvor flere andre tager afsæt i bandekriminalitet, handler denne om de enkelte unges egne tanker og deres værdisæt.

Det er stærk læsning. Tankevækkende er det, at de unges værdier og håb knytter sig til en almindelig hverdag med et familiesammenhold. I en tid, hvor der råbes på strengere sanktioner mod unge kriminelle, bør bogen være obligatorisk læsning for dem, der professionelt beskæftiger sig med unge.


Gymnasieskolen

Årg. 93, nr. 7 (2010)

af

af

Benny Jacobsen

Årg. 93, nr. 7 (2010)


Danske kommuner

Årg. 41, nr. 4 (2010)

af

af

Per B. Christensen

Årg. 41, nr. 4 (2010)