Gå til indholdBøger / faglitteratur

Ung med autisme : fra barndom til voksenliv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

206 sider

Udgivet

2014

Sværhedsgrad

for forældre, for pårørende


Beskrivelse


Samtaler med 12 unge om livet med autisme, og hvordan de oplever teenagealderen. Samtalerne tager udgangspunkt i fire temaer: selvopfattelse, venskab og samspil, kærester og kroppen samt håb og drømme


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj. 2014

af

af

Christine Christensen

d. 13. maj. 2014

En grundig og seriøs bog, der vil give både diagnosticerede, pårørende, alment interesserede og fagfolk større indsigt i, hvad det vil sige at være teenager med en AutismeSpektrumForstyrrelse (ASF).

Mere end 55.000 danskere har autisme i en eller anden form, i denne interviewbog fortæller 12 af dem, alle teenagere i alderen 13-19 år, om hvordan det er at leve et liv med autisme. De 12 små cases er meget forskellige, men også med en del fællestræk. De er tankevækkende og gribende, både triste og livsbekræftende. Stærkest er ønsket om at høre til, at være en del af et fællesskab. Bogens 4 hovedtemaer; selvopfattelse, venskab og samspil, kærester og kroppen, håb og drømme, spiller alle en væsentlig rolle i overgangen fra barn til voksen, men kan også karakterisere nogle af de problemområder de 12 fortællere tumler med. Bogen indledes med et godt afsnit om autisme, og hver fortælling perspektiveres og opsummeres.

Der er bøgerne Kvinder og piger med asperger : 11 fortællinger om livet med en aspergerprofil og En overlevelsesguide for børn med autisme-spektrum-forstyrrelser begge fra 2013.

De 12 fortællinger, og den efterfølgende sammenfatning giver et fint og informativt indblik i de unges hverdag, deres styrker og svagheder, udfordringer og glæder. Bogen kan bruges af alle, der er i berøring med det autistiske spektrum og både pårørende, fagfolk og unge med ASF vil finde brugbar information og viden i denne seriøse og fagligt velfunderede brugsbog.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. aug. 2014

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 7. aug. 2014Informationer og udgaver

2014

Bog

Anne Vibeke Fleischer

Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave

2014

E-bog

Anne Vibeke Fleischer

Dansk Psykologisk Forlag, 1. e-bogsudgave