Gå til indhold
Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (6)


8. nov. 2016

Håndbog til unge som er på vej i eller er i puberteten, med oplysninger om krop, kønsdele og seksualitet samt følelser til både drenge og piger fra 12 år.

Indholdsfortegnelsen viser de 9 emner i bogen: Kroppen i puberteten, Identitet, Forelskelse, Lyst, Ulyst, Værd at vide når man dyrker sex med andre, Kroppen i samfundet, Dit liv. Bogen handler både om de fysiske forandringer som kroppen gennemgår, samt om følelse og hormonelle forandringer. Der er afsnit om den nemme og den svære forelskelse, om onani og den første gang, om grænser, seksuelle rettigheder og overgreb, prævention og sexsygdomme, samt kropsidealer, internettet og porno. Bogen afsluttes med kapitlet "Dit liv" og opfordring til at have et godt liv. Afsnittet om kroppen suppleres af stregtegninger, og flere steder er der citater fra unge med egne oplevelser. Der er emneliste på omslaget, og bogen har henvisninger til hjemmesider og telefonnumre, hvor man kan finde flere oplysninger og snakke med nogen. Forfatterne er 2 jordemødre og 1 læge.

Bogen udstråler seriøsitet. Teksten er grundig og alvorlig. Bogen er overskuelig med god indholdsfortegnelse, så bogen kan bruges som opslagsbog.

Der er efterhånden flere gode bøger om emnet fx Sker det virkelig for alle?


Verdens vigtigste bog - om kroppen, følelser og sex


og Verdens vigtigste bog - om kroppen, følelser og sex som begge er mere farvestrålende og indbydendeDer er efterhånden flere gode bøger om emnet fx Sker det virkelig for alle? og som begge er mere farvestrålende og indbydendeDer er efterhånden flere gode bøger om emnet fx Sker det virkelig for alle? og Verdens vigtigste bog - om kroppen, følelser og sex som begge er mere farvestrålende og indbydende.

Lektørudtalelse

Af

Henriette Camilla Jensen

Sygeplejersken

Af

Hanne Lindhardt

Årg. 117, nr. 1 (2017)

Kvinden & samfundet

Af

Lilje Maria Clausen

Årg. 131, nr. 1692 (2016)

P [online]

Af

Karina Kehlet Lins

2016-11-23

Tidsskrift for jordemødre

Af

Agnes

Årg. 126, nr. 8 (2016)

Sundhedsplejersken

Af

Lone Kjær Hein

Årg. 38, nr. 6 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2016

Ebog

2019