Gå til indholdUndervisningskompetence : en grundbog til læreruddannelsen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

244 sider: ill.

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Fremtidens lærer skal besidde mange kompetencer. Denne grundbog handler om at blive og være undervisningskompetent og samtidig have en opmærksomhed på alle de forhold, der har betydning for moderne undervisning. For lærerstuderende i faget "Almen undervisningskompetence"


Anmeldelser (2)


26. aug. 2020

Fremtidens lærer skal besidde mange kompetencer. Denne grundbog handler om at blive og være undervisningskompetent og samtidig have en opmærksomhed på alle de forhold, der har betydning for moderne undervisning. For lærerstuderende i faget "Almen undervisningskompetence".

Bogens mål er at "genoplive de didaktiske grundbegreber og didaktisk analyse som et af den lærerstuderendes vigtigste begreber". Bogen falder i tre dele. I første del beskæftiger forfatterne sig med det det samfundsmæssige niveau. Her præsenteres fx lærerens professionelle kompas. I anden del er der fokus på det organisatoriske niveau. Her er kapitler om skolens kultur, inklusion og skole-hjem-samspillet. I den tredje og sidste del er omdrejningspunktet klasseniveauet med i alt seks kapitler om fx relationskompetence, kroppens betydning og it- og teknologiforståelse. I hvert kapitel er der teoretiske afsnit og mange steder også cases fra praksis. Der findes studiespørgsmål til hvert kapitel og referencer til anvendt litteratur.

En helt aktuel grundbog, der fokuserer på didaktik og tør tage afstand fra de sidste års modebølger med fx synlig læring og målstyring. Nogle kapitler er mere teoretiske end andre. Alle er dog vigtige for fremtidens lærer, for eksempel er kapitlet om lærerens professionelle kompas direkte anvendeligt for den studerende.

Man kan læse mere om relationskompetencen i Relationskompetence


Kulturudvikling i skolen - hvordan?


og om kulturudvikling i skolen i Kulturudvikling i skolen - hvordan?Man kan læse mere om relationskompetencen i Relationskompetence og om kulturudvikling i skolen i Man kan læse mere om relationskompetencen i Relationskompetence og om kulturudvikling i skolen i Kulturudvikling i skolen - hvordan?.

Lektørudtalelse

Af

Ingelise Blom Hansen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Christina Baluna Hostrup

2020-08-18


Informationer og udgaver

Bog

2020