Bøger / faglitteratur / andagtsbøger

Undervejs : for Jesu efterfølgere, der undertiden synes vandringen kan være lidt besværlig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
437 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
andagtsbøger, meditationer

Beskrivelse


365 bibel-refleksioner forsynet med enkle og uhøjtidelige forklaringer hentet fra en almindelig dagligdag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2011

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 25. feb. 2011

Denne andagtsbog vil tiltale den lidt yngre generation og dem, for hvem Bibelens citater gerne må kunne kobles sammen med en konkret nutid.

Adrian Plass, født 1948, har her samlet et bibelcitat for hver af årets dage og forsynet hver af dem med en uddybende forklaring. Her er citater hentet fra såvel Det Gamle Testamente som fra Det Nye Testamente. Citaterne med forklaring er samlet i temaer. De starter med "Den smalle vej" om Johannes Døber, fortsætter med temaet "Sådan er virkeligheden" om Bjergprædikenen, og derefter kommer "Stifinderne" om nogle helte fra Det Gamle Testamente. Efter mange temaer slutter bogen med "Himmelske billeder" om Åbenbaringens kapitler 19-20. Temamæssigt kommer A.P. godt rundt i Bibelen. Forklaringerne til de enkelte tekststykker fra Bibelen er enkle og dagligdags. De forklarende eksempler er taget fra en almindelig dagligdag: unge som har vanskeligheder, fra almindelige populære film, fra familielivet etc. Tonen er venlig og kammeratlig og endda undertiden humoristisk. Der er skriftstedsregister bag i bogen.

Der kommer hele tiden nye andagtsbøger. I løbet af 2010 udkom der 11 på dansk. Denne udmærker sig ved sin muntre tone og sin humoristiske tilgang til emnerne. I 1996 udkom Plass' roman Et smil på Guds ansigt på dansk.

En fin og uhøjtidelig andagtsbog, der henvender sig til nutidens unge.Informationer og udgaver