Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Undergangen : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

138 sider

Udgivet

2010

Ophav

Georg Ursin(forfatter)
Genre og formroman, dystopier
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2010


Beskrivelse


En forbryderbande tager magten ved et demokratisk kup og den pensionerede amatørdetektiv Victor Chenlein må i begyndelsen se passivt til, mens livet i hans land bliver mere og mere utåleligt. Men pludselig bliver han selv truet, på grund af en anklage han tidligere har fremsagt imod de nye magthavere


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jul. 2010

af

af

Michael Olsen

d. 22. jul. 2010

Undergangen er til dem, der i forvejen læser Georg Ursin, men nye læsere kan også sagtens begynde her. Bogen kan forsøges formidlet med nyere dansk skønlitteratur, men kan måske også forsøges formidlet sammen med anden såkaldt spekulativ fiktion, som for eksempel noget science fiction, selvom Undergangen ikke rigtig har nogle deciderede træk fra science fiction.

Historien foregår i et uspecificeret europæisk land, hvor hovedpersonen Victor Chenlein en dag tilfældigt støder på et lig. Chenlein efterforsker mordet og opklarer mordet primært ved hjælp af held og tilfældigheder. Dette får dog ikke politiet til at reagere. Selvom det således virker som om, at Undergangen er en krimi, så er det i virkeligheden en dystopi, hvor handlingen tager fat efter opklaringen. For på dette tidspunkt griber en mildest talt forbryderisk gruppe magten i landet ved et demokratisk kup, og herefter nærmer landet og dets befolkning sig virkelig undergangen. Historien er mørk og dyster, og selvom bogen er hurtigt læst, sidder den stadig i læseren et stykke tid efter.

Undergangen er 5. roman om Chenlein og som de andre, er det ikke rigtig en krimi, men snarere en dystopi. Ursin har tidligere skrevet om udemokratiske kræfter og et system i afmagt i bogen Den navnløse bevægelse, hvori Chenlein også optræder.

Undergangen er en hurtigt læst dystopi, der sidder i læseren et stykke tid efter sidste side er vendt. Bogen hører snarere til i skønlitteratur end i krimi.


Jyllands-posten

d. 27. aug. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. aug. 2010


Politiken

d. 28. aug. 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 28. aug. 2010


Weekendavisen

d. 15. okt. 2010

af

af

Lars Bukdahl

d. 15. okt. 2010Informationer og udgaver

2010

Bog

Georg Ursin

People's Press, 1. udgave

2017

Ebog

Georg Ursin

People'sPress, 1. udgave