Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Under pres


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

239 sider

Udgivet

2015

Ophav

Tom Oxager(forfatter)

Jakob Krohn(redaktør)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Krimi. Den nordjysk baserede specialstyrke, Rigsvåbnet, involveres i flere sager, hvor russiske gangstere spiller centrale roller i Danmark,Tyskland og Sverige


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 4. nov. 2015

Rigsvåbnet - politiets specialstyrke med Anna Storm - er igen aktive og kontante aktører i flere sammenhængende sager, hvor smugling, falske euro, russiske gangstere og slavelignende forhold på danske byggepladser indgår. Især for læsere af seriens første bøger.

Flere dramatiske hændelser, begyndende i det nordjyske, får Rigsvåbnet på banen. To snigskyttemord på bl.a. et af vidnerne i en sag kendt fra seriens forrige bind følges af mord på 2 personer i et nødlandet fly, et spor gennem Europa af mange og falske penge, mystiske forhold på en række byggepladser og et voldeligt vagtfirma med russiske gangsterforbindelser. Samtidig følges medlemmerne af Rigsvåbnet både privat og på arbejde, hvor de tager imod et nyt medlem af styrken.

Der er mange bolde i luften og rigtigt mange personer i aktion (der er 55 personer på bogens personliste). Med spil på så mange tangenter, og når hånden ikke er sikker, kommer det hele nemt til at virke både uspændende, skabelonagtigt og ufokuseret, og det er tilfældet her. Spændingsbog og krimi i den absolut lettere ende af genrerne.

Der er mange referencer til seriens tidligere bind, som den ligner i stil og opbygning inklusiv de afsluttende opskrifter fra Provence. Bedre bud på danske forfattere med bøger om grænseoverskridende kriminalitet er fx Henrik Desmond og Jens Henrik Jensen.Informationer og udgaver

2015

Bog

Tom Oxager

mellemgaard, 1. udgave

2015

Ebog

Tom Oxager

Mellemgaard

2017

Lydbog (net)

indlæser: Peter Carstens

Lytteratur

2017

Lydbog (net)

indlæser: Peter Carstens

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Peter Carstens

AV Forlaget Den Grimme Ælling