Gå til indholdUnder overfladen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

355 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

young adultOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Zoeys liv tager en brat ændring, da hendes far gør elskerinden gravid, og forældrene bliver skilt. En aften kommer Zoey ud for en bilulykke, der gør at hun ikke kan huske aftenens hændelser. Hvorfor ignorerer hendes kæreste hende nu mens en anden opfører sig som var de kærester?


Anmeldelser (2)


8. mar. 2016

Ungdomsbog om et amerikansk teenageliv der pludselig ændrer sig med skilsmisse, svømning, sex, kærlighed og alkohol. Bogen vil tiltale piger i alderen 14 til 16 år.

Om pigen Zoey, der desperat forsøger at holde sammen på sit tjekkede teenageliv trods farens affære og morens selvmordsforsøg. Hun bliver involveret i en bilulykke og får mildt hukommelsestab. Mens hun prøver at stykke aftenen sammen, falder brikkerne på plads, og Zoey opdager også kærligheden. Forfatteren har skrevet en del young adult bøger på amerikansk, og har tidligere fået oversat Over stregen


Om pigen Zoey, der desperat forsøger at holde sammen på sit tjekkede teenageliv trods farens affære og morens selvmordsforsøg. Hun bliver involveret i en bilulykke og får mildt hukommelsestab. Mens hun prøver at stykke aftenen sammen, falder brikkerne på plads, og Zoey opdager også kærligheden. Forfatteren har skrevet en del young adult bøger på amerikansk, og har tidligere fået oversat Over stregen.

Det er en rigtig amerikansk historie. Der er rige forældre, venindeintriger og det svære valg mellem to fyre. Historien rummer en del spænding, da man virkelig føler med Zoey i hendes kamp for at finde ud af, hvad der skete den aften med bilulykken. Man får indblik i livet under overfladen i en tilsyneladende velfungerende rig familie, hvor der også er skeletter i skabet. Desuden er kærlighedshistorien med Zoeys valg mellem 2 fyre både medrivende og velfortalt.

Bogen passer fint ind i young adult bølgen. Stemningen i bogen minder om En flænge i himlen


, men denne historie er ikke nær så sørgeligBogen passer fint ind i young adult bølgen. Stemningen i bogen minder om En flænge i himlen, men denne historie er ikke nær så sørgelig.

Lektørudtalelse

Af

Henriette Olesen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Lene Jensen

2016-06-22


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016