Bøger / skønlitteratur / roman

Under nordlys : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
326 sider
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
roman, krimi, politiromaner
Originaludgave
2019

Beskrivelse


Krimi. I den grønlandske by Qaqortoq får kriminalassistenten Rasmus Berg sine opklaringsevner sat på prøve, da en formodet seriemorder med en uhyggelig forkærlighed for små piger måske hærger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. nov. 2019

Spændende politiroman, hvor kriminalassistent Rasmus Berg får nok at se til i den sydgrønlandske by Qaqortoq, da en lille pige findes myrdet. Er du til krimier med fokus på politiets opklaringsarbejde, er denne et godt valg.

Rasmus Berg for Drabsafdelingen er udsendt på grund af en voldtægt og et bestialsk mord på en lille pige. I det tætte lokalsamfund findes en mand, som alle karakteriserer som "byens enspænder", indebrændt i sit hus. Og snart får rygterne frit spil. Er enspænderen gerningsmanden til det grusomme drab på den lille pige? Det mener mange, og stærke kræfter i byen vil have Rasmus til at rejse hjem til Danmark, fordi sagen er opklaret. Men så forsvinder endnu en lille pige, og Rasmus Berg er nu måske på jagt efter en mulig seriemorder i Grønland! Det er fjerde krimi i forfatterens serie med kriminalassistent Rasmus Berg som hovedperson. Arne Woythal har selv som kriminalassistent været udsendt bl.a. til Grønland.

Fængende krimi, hvor forfatteren vellykket øser af sin egen erfaring som udsendt kriminalassistent, og hvor det er interessant at følge den sociale dynamik i det tætte samfund, som ofte på forhånd desværre dømmer den som er anderledes som en oplagt skyldig.

Andre ex-politifolk som skriver krimier med fokus på autentisk politiarbejde er fx Hanne Bech Hansen og Erik Hauervig.