Gå til indholdUnder hjertet er der en fælde : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Digte. Fabulerende, poetisk fantasifulde kærlighedsdigte der skruer op for sanserne og med humor og surreele indslag, åbner op for livets magiske øjeblikke


Anmeldelser (3)


30. maj. 2017

Digte, der med underspillet humor og surreelle indslag, kredser om kærlighedens fikspunkter, dem der er med til at finsslibe iagtagelsen af den verden vi genkender, men måske også er med til at skabe en større virkelighed, fyldt med magi. Vil tiltale vante, men også mere uvante lyriklæsere.

Digtsamling der begynder med et brev til et "Elskede du", og afsluttes med et brev sendt tilbage. Midterparten er en række selvstændige digte, der fortæller en kærlighedshistorie.

Poetisk fabulerende digte, der fantasifuldt leger med en virkelighed, hvor konsensus og kausalitet er ophævet. I essensen af det hele, står nogle fine kærlighedsdigte, der hengiver sig til nogle surreelle opmærksomhedspunkter, fra det mindste til det største, fra mælkebøtter til himmelrummet. Digtene har en let humoristisk, men underspillet tone, der fremmaner en eksistentiel undren over livets skævheder, så de meget velkomponerede digte, samtidigt skaber stof til eftertanke. Der ligge en kærlighedshistorie gemt i digtene, der sammen med omslaget, der smukt illustrerer titlen, gør at man læser med en hvis uro, og hele tiden lige skal have det næste digt med. Digtene kan læses samlet eller hver for sig.

Giver associationer til Italo Calvinos underspillede magisk humoristiske realisme. Den lette, underfundige tone kan minde om fx Asger Schnacks, F. P. Jacs og Jesper Lützhøfts digte.

Lektørudtalelse

Af

Peter Holm Rasmussen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Daniel Boysen

2017-06-09

Standart

Af

Anna Schmidt Andersen

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017