Gå til indholdUnder himlen over jorden : at blive ældre med mod og mening


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

140 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Eksistentiel og personlig synsvinkel på alderdommen og det som livet uafvendeligt ender med - døden


Anmeldelser (3)


23. mar. 2011

Bogen er for enhver, der er gammel eller forventer at blive det.

Birgit Strandbygaard (f. 1938) kendes for skønlitteratur både for børn og voksne. Hun er nu nået den modne alder af først i 70'erne og erkender, at kroppen forfalder, sygdom er en påtrængende realitet, og døden venter et eller andet sted i en ikke særlig fjern fremtid. I denne bog beskæftiger hun sig med alderdommen fra et perspektiv dybt inde i sig selv. Og det er ikke kedeligt at læse om. Bogen består af refleksioner over forskellige fænomener, der er koblet til det faktum, at hun er ved at blive gammel. Samtidig åbner hun op for de indre dimensioner og opfattelser af livet og døden. Det gælder reinkarnationstanken, opfattelse af energier, bevidsthed og intuition. Men også skarpe iagttagelser af tendenser i samfundet som overfladiskhed, aldersdiskrimination og pornoficering. Refleksioner og erindringsfragmenter er flettet sammen til en smuk og vedkommende helhed, som jeg ikke rigtig kan placere som litterær genre. Men uanset hvad, så er det kraftfuldt og originalt.

Bogen står for sig selv i sammenligning med den forholdsvis omfattende litteratur om alderdommen og døden, der kommer i disse år.

En meget vellykket bog om det at blive gammel. Forfatteren trækker på en rig litterær og åndelig indsigt. Bogen er meget personlig, men rækker alligevel langt ud over det personlige - til det universelle.

Lektørudtalelse

Af

Alma Lind Jensen

Weekendavisen

Af

Niels Højlund

d. 8. apr. 2011

Præsteforeningens blad

Af

Kirsten Lundager

Årg. 101, nr. 38 (2011)


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Bog

2011