Gå til indholdUnder himlen over havet : drengens liv i Vestindien


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

85 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Mikkel er nu blevet 12 år og drømmer fortsat om at blive løjtnant, men livet til søs er mere farefyldt end tidligere


Anmeldelser (1)


5. dec. 2018

Mikkel er nu blevet 12 år og drømmer fortsat om at blive løjtnant, men livet til søs er mere farefyldt end tidligere. For læsere med stor interesse for sejlads og det maritime.

Som 12-årig har Mikkel oplevet meget til søs. Han har set venner dø af sygdom og selv kæmpet mod den gule feber. Et brev hjemmefra med skæbnesvangre nyheder puster til drengens hjemve, og han beslutter sig for at slutte eventyret og vende snuden mod Danmark. Men den krig, der så længe har været rygter om står for døren, er begyndt, og rejsen er ikke ufarlig.

Romanen skal læses som en direkte efterfølger af del 1, Drengen og drømmen


Farefulde sejladser


, og del 2, Farefulde sejladser. Som i de tidligere romaner er sproget fyldt med fagsprog og maritime udtryk, der kan være svære at finde rundt i, hvis man ikke har stort kendskab hertil. Der sker mange ting på relativt få sider, og derfor kommer man aldrig rigtig i dybden med hverken karakterer eller den historiske kontekstRomanen skal læses som en direkte efterfølger af del 1, Drengen og drømmen, og del 2, . Som i de tidligere romaner er sproget fyldt med fagsprog og maritime udtryk, der kan være svære at finde rundt i, hvis man ikke har stort kendskab hertil. Der sker mange ting på relativt få sider, og derfor kommer man aldrig rigtig i dybden med hverken karakterer eller den historiske kontekstRomanen skal læses som en direkte efterfølger af del 1, Drengen og drømmen, og del 2, Farefulde sejladser. Som i de tidligere romaner er sproget fyldt med fagsprog og maritime udtryk, der kan være svære at finde rundt i, hvis man ikke har stort kendskab hertil. Der sker mange ting på relativt få sider, og derfor kommer man aldrig rigtig i dybden med hverken karakterer eller den historiske kontekst.

Vraas Haabet


foregår i samme periode og tager også sit udgangspunkt i sejlads og livet til søs. Den har dog et noget stærkere narrativVraas Haabet foregår i samme periode og tager også sit udgangspunkt i sejlads og livet til søs. Den har dog et noget stærkere narrativ.

Lektørudtalelse

Af

Karina Høyer


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018