Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn

Ulveslægten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

132 sider: ill.

Udgivet

2018

Ophav

Anders Lundt Hansen(forfatter)

Toril Bækmark(illustrator)
Målgruppe

til børn


Beskrivelse


I 100 år i den tidlige middelalder dominerede en stærk slægt Danmarkshistorien. Ulveslægten med medlemmer som Svend Estridssøn, Knud den Hellige og Olaf Hunger. Følg deres kamp for magten og læs om livet i Danmark dengang. Med sagn og myter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2018

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 25. sep. 2018

I 100 år i den første del af middelalderens danmarkshistorie dominerede en stærk slægt: Ulveslægten, som bogen kalder den, fordi den nedstammer fra Ulf Jarl af Skåne. En slægt med en række stærke mænd, som alle var ude efter kongemagten, om det så kom til at koste dem livet. En fagbog for børn mellem 10 og 13 år.

Forfatteren, som er historiker, har udgivet to andre fagbøger JellingmysterietNordens hersker


og Nordens hersker for samme målgruppe og med samme opbygning: en faktuel tekst blandet med sagn, myter og mindre forklarende afsnit. Bogens illustrationer er også af samme illustrator. Der fortælles grundigt om en slægt med meget magtfulde mænd som Svend Estridssøn, Knud den Hellige, Oluf Hunger og Kong Niels, og hvordan de både kommer til og af med magten i årene mellem 1042 og 1143. Men blandt meget andet også, hvordan mønter og møntvæsen fortæller historie, hvordan kirken og præsteskabet kunne styre magten, og hvad korstogene egentlig gik ud påForfatteren, som er historiker, har udgivet to andre fagbøger Jellingmysteriet og for samme målgruppe og med samme opbygning: en faktuel tekst blandet med sagn, myter og mindre forklarende afsnit. Bogens illustrationer er også af samme illustrator. Der fortælles grundigt om en slægt med meget magtfulde mænd som Svend Estridssøn, Knud den Hellige, Oluf Hunger og Kong Niels, og hvordan de både kommer til og af med magten i årene mellem 1042 og 1143. Men blandt meget andet også, hvordan mønter og møntvæsen fortæller historie, hvordan kirken og præsteskabet kunne styre magten, og hvad korstogene egentlig gik ud på.

Levende og spændende historieformidling, som næsten bliver som en roman at læse med en sammenhængende og flydende tekst. De vilde konger og barske historier fanger og man får altså også rigtigt meget andet med sig i pakken. Bogens illustrationer er sirlige i s/h.

Danmarkshistorier for børnSigurd fortæller om kongerækken (mp3)


og Sigurd fortæller om kongerækken (mp3) er også bøger, der fortæller på samme levende måde, men ikke med samme grundighed og faglige baggrundDanmarkshistorier for børn og er også bøger, der fortæller på samme levende måde, men ikke med samme grundighed og faglige baggrund.Informationer og udgaver

2018

Bog

Illustrator: Toril Bækmark

Valeta, 1. udgave

2018

Ebog

Illustrator: Toril Bækmark

Valeta, 1. udgave