Gå til indholdUlvene fra evighedens skov


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

797 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Syvert mister sin far som barn og kredser som ung mand stadig om faderen som person. Var han bare en almindelig norsk familiefar, eller havde han andre længsler og drømme? For læsere af bredt anlagte kollektivromaner, som veksler mellem hverdagen, filosofi og metafysik


Anmeldelser (11)


20. maj. 2022

Syvert mister sin far som barn og kredser som ung mand stadig om faderen som person. Var han bare en almindelig norsk familiefar, eller havde han andre længsler og drømme? For læsere af bredt anlagte kollektivromaner, som veksler mellem hverdagen, filosofi og metafysik.

Syvert er 19 år i 1986 og hans gammelkloge bror 12, da moderen får kræft. Faderen er død ved en ulykke for mange år siden, og Syvert er tilbage i barndomshjemmet efter militæret, og inden han skal læse videre. Han finder faderens gamle kærlighedsbreve, og det viser sig, at faderen var i færd med at forlade sin norske familie til fordel for sin livs kærlighed, som boede i Sovjetunionen. Syvert skriver til hende og får svar tyve år senere, og i 2017 opsøger han sin hidtil ukendte søster i Moskva. Syvert kommer til orde, det samme gør søsteren og andre stemmer, og de fortæller om hverdagen, filosofi, naturmystik og meget mere. Romanen er en selvstændig fortsættelse til Morgenstjernen


Syvert er 19 år i 1986 og hans gammelkloge bror 12, da moderen får kræft. Faderen er død ved en ulykke for mange år siden, og Syvert er tilbage i barndomshjemmet efter militæret, og inden han skal læse videre. Han finder faderens gamle kærlighedsbreve, og det viser sig, at faderen var i færd med at forlade sin norske familie til fordel for sin livs kærlighed, som boede i Sovjetunionen. Syvert skriver til hende og får svar tyve år senere, og i 2017 opsøger han sin hidtil ukendte søster i Moskva. Syvert kommer til orde, det samme gør søsteren og andre stemmer, og de fortæller om hverdagen, filosofi, naturmystik og meget mere. Romanen er en selvstændig fortsættelse til Morgenstjernen.

Som altid er Karl Ove Knausgård (f. 1968) velskrivende og kommer vidt omkring, og som altid vil han dele vandene. Romanen er fuld af paradokser, for på samme tid er den lettilgængelig og dog metafysisk, alt for lang og dog med blik for det store i det små, og hovedpersonen Syvert er utåleligt selvhøjtidelig og dog sårbar.

Knausgård er umiskendeligt sin egen, men læs ham sammen med andre nutidige norske forfatter som fx Roy Jacobsen, Jan Kjærstad og Carl Frode Tiller.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Litteratursiden.dk [online]

Af

Mads Damsø (f. 1988)

2022-05-19

Point of view international [online]

Af

Bo Heimann

2022-06-05

LitteraturNu [online]

Af

Martin Rytter Handberg

2022-08-14

Politiken

Af

Jes Stein Pedersen

d. 21. maj. 2022

Kristeligt dagblad

Af

Liselotte Wiemer

d. 21. maj. 2022

Berlingske tidende

Af

Marie Louise Wedel Bruun

d. 19. maj. 2022

Jyllands-posten

Af

Niels Lillelund (f. 1965)

d. 21. maj. 2022

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 20. maj. 2022

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 20. maj. 2022

Standart

Af

Mathias Wissing

Årg. 36 nr. 3 (2022)


Informationer og udgaver

Bog

2022