Gå til indholdUlvekvinten : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

253 sider

Udgivet

2017

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Zoe er mor til Frederik og veninde med Beate. Gradvist går Zoe i sort, mens afgrunden bliver beskuet af Zoes nærmeste


Anmeldelser (6)


2. feb. 2016

Zoe bliver psykisk syg, mens hendes søn og veninde blot må se på, at Zoe gradvist nærmer sig afgrunden. Stærk roman til læsere af danske litterære fortællinger med dybde.

Zoe er pianist og underviser på musikkonservatoriet. Frederik er hendes 9-årige søn, som lukker verden ude ved at spille computerspil. Frederiks far, Thomas, er sjældent hjemme, fordi han arbejder på et forskningsprojekt. Beate, Zoes gode veninde, er lige blevet forladt af sin mand og har svært ved at finde en mening med tilværelsen uden ham. Omdrejningspunktet for Frederik og Beate, er Zoe. Gradvist bryder Zoes verden sammen og hun bliver psykisk syg.

Frederik og Beate har skiftevis fortællervinklen, hvilket giver læseren en klar ide om, hvordan de hver især må skifte adfærd overfor den utilregnelige Zoe. Med sine 9 år fremstår Frederik, som et barn i en voksen-verden, hvor han må håndtere sin mors mærkelige ideer og nedture. En meget gribende og hjerteskærende roman om kærlighedens mange facetter. Med stor psykologisk indsigt skildrer Gejl et menneskes afgrund, set med sønnens og venindes øjne.

Den med Richard Lange


Elskede Elijah


og Elskede Elijah handler begge om børn, der bliver svigtet af de voksne. Trisse Gejl kan i øvrigt sammenlignes med Ida JessenDen med Richard Lange og handler begge om børn, der bliver svigtet af de voksne. Trisse Gejl kan i øvrigt sammenlignes med Ida JessenDen med Richard Lange og Elskede Elijah handler begge om børn, der bliver svigtet af de voksne. Trisse Gejl kan i øvrigt sammenlignes med Ida Jessen.

Lektørudtalelse

Af

Stine Grabas

Litteratursiden.dk [online]

Af

Line Hoffgaard

2016-02-15

Politiken

Af

May Schack

d. 12. feb. 2016

Berlingske tidende

Af

Eva Pohl

d. 12. feb. 2016

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen

d. 16. feb. 2016

Weekendavisen

Af

Linea Maja Ernst

d. 12. feb. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2017

Bog

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2016