Bøger / skønlitteratur / roman

Ugræs


Beskrivelse


Lena sætter sig for at følge sit familienavn tilbage til 1600-tallets Frankrig, hvor den blodige religionskrig mellem huguenotter og katolikker skabte skræk og rædsel og flygtningestrømme ud i resten af Europa. Sætter vore forfædre andre spor i os end de genetiske?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2017

af

af

Karina Høyer

d. 14. mar. 2017

En tosporet og aktuel slægtshistorisk roman med ét spor i nutidens Danmark og ét i 1600-tallets Frankrig. Til læsere af historiske romaner.

Hovedpersonen Lena sætter sig for at følge sit familienavn tilbage til 1600-tallets Frankrig, hvor den blodige religionskrig mellem huguenotter og katolikker skabte skræk og rædsel og flygtningestrømme ud i resten af Europa. I nutidens Danmark lever Lena et helt almindeligt liv med mand og børn, mens vi i tilbageblik indvies i Lenas dramatiske slægtshistorie. Romanen tager fat i store spørgsmål som identitet, religion og store etiske valg og konsekvenser.

Forfatteren skriver med lige dele fiktion og fakta om sin egen slægtshistorie og undesøger, hvorvidt forfædre sætter andre og anderledes typer af spor i mennesket end genetiske. En roman med spændende og aktuelle tematikker, som rammesættes flot med bogens titel. Dog er romanen skrevet i et let kringlet og til tider unaturligt sprog, som kan bremse læserens flow og læseoplevelse.

Romanen skriver sig ind i rækken af forfatterens tidligere historiske udgivelser, men kan stilistisk sammenlignes med fx Stig Dalager. Anne Marie Vedsø Olsens Dronningens dame handler også om religionskrigen i 1600-tallet.